Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kana -uložení na zimu

Od: karlosdos* odpovědí: 3 změna:

Jak správně uložit tuto rostlinu-hlízy.? Mám to venku v garáži,jak nejlépe uložit? Do hlíny,nebo do novin?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Správně je vyjmout ze země a dát tř.do sklepa, já to šoupla i s nádobou do chladného pokoje, nechce se mi to dolovat, tak uvidíme na jaře.

hodnocení

0x

A v zimě vám v garáži pokud jsou mrazy nezamrzá? Správně se totiž oddenky mají uložit do suché rašeliny nebo alespoň písku, v suché místnosti cca 10°-12° C a asi jednou za tři týdny zkontrolovat, jestli příliš neseschly nebo jestli nezačaly hnít nebo plesnivět. Jestli se hodně scvrkávají, písek mírně navlhčit.Jestli se objeví náznak hniloby či plísně.,oddenky vyjmout a postříkat přípravkem proti plísni, nechte pořádně uschnout a uložit zpátky..Moje sousedka jen mírně oddenky oklepe, nechá na nich trochu hlíny,zabalí do novin a v pohodě přežívají taky,ale ukládá je do suchého sklepa.Tak jsem vám asi moc neporadila.

hodnocení

0x

Je pravda, že oddenky nesmí přejít mrazem.

doplněno 03.11.16 06:36:

Mívala jsem je na zahradě, ale to podzimní vyrývání mne nebavilo, jednou jsem se opozdila a bylo po nich, byl přízemní mrazík. Ted mám nízkou kanu na dvoře ve velké nádobě, celé léto krásně kvetla, tak jsem udelala pokus a nechala v hlíně, odnesla do pokoje, kde netopíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]