Nejste přihlášen/a.
Jak správně uložit tuto rostlinu-hlízy.? Mám to venku v garáži,jak nejlépe uložit? Do hlíny,nebo do novin?
Správně je vyjmout ze země a dát tř.do sklepa, já to šoupla i s nádobou do chladného pokoje, nechce se mi to dolovat, tak uvidíme na jaře.
A v zimě vám v garáži pokud jsou mrazy nezamrzá? Správně se totiž oddenky mají uložit do suché rašeliny nebo alespoň písku, v suché místnosti cca 10°-12° C a asi jednou za tři týdny zkontrolovat, jestli příliš neseschly nebo jestli nezačaly hnít nebo plesnivět. Jestli se hodně scvrkávají, písek mírně navlhčit.Jestli se objeví náznak hniloby či plísně.,oddenky vyjmout a postříkat přípravkem proti plísni, nechte pořádně uschnout a uložit zpátky..Moje sousedka jen mírně oddenky oklepe, nechá na nich trochu hlíny,zabalí do novin a v pohodě přežívají taky,ale ukládá je do suchého sklepa.Tak jsem vám asi moc neporadila.
Je pravda, že oddenky nesmí přejít mrazem.
Mívala jsem je na zahradě, ale to podzimní vyrývání mne nebavilo, jednou jsem se opozdila a bylo po nich, byl přízemní mrazík. Ted mám nízkou kanu na dvoře ve velké nádobě, celé léto krásně kvetla, tak jsem udelala pokus a nechala v hlíně, odnesla do pokoje, kde netopíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.