Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Koupil jsem smrček v květináči...je to prosím smrček?děkuji za odpověď...
Já tam vidím smrk omoriku. Ale může to být i pichlavý.
Je třeba vzít v potaz to, že stromek už v mládí má listy/ jehlice stejně velké jako dospělý jedinec. Pokud by to byla borovička, měla by vzhledem ke své velikosti ty jehlice mnohem větší (a to i borovice lesní).
Amper - přesně. To je také důležitý znak. Podle mě je to smrk omorika, čili Pančićův. Má trochu jiný habitus než smrk ztepilý (a také jiné jehlice).
Zdravím. Amper a Ildika, máte pravdu. Tvar jehlic a způsob, jakým vyrůstají z větví, je jasně smrkový. V dnešní době je vyšlechtěno mnoho kultivarů a stále nové přibývají, je těžké znát všechny. Trochu by pro přesnější určení pomohlo, kdyby tazatel vyfotil stromek v době, kdy jsou dobře vidět nové mladé konce větviček. Ale takto by mělo postačit, že konce jehlic smrku jsou velice ostré, nepříjemně pichlavé. Borovice nemá jehlice (ve srovnání se smrkem) tak ostré ani pichlavé. Taky po poranění (rozemnutí) jehlic má smůla buď vůni borovou, nebo smrkovou. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.