Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupil jsem smrček,ale je to?

Od: cervicek2008* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.Koupil jsem smrček v květináči...je to prosím smrček?děkuji za odpověď...

Koupil jsem smrček,ale je to?
Koupil jsem smrček,ale je to? #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já tam vidím smrk omoriku. :) Ale může to být i pichlavý.

doplněno 02.11.16 11:56:

Je třeba vzít v potaz to, že stromek už v mládí má listy/ jehlice stejně velké jako dospělý jedinec. Pokud by to byla borovička, měla by vzhledem ke své velikosti ty jehlice mnohem větší (a to i borovice lesní).

doplněno 02.11.16 12:00:

Amper - přesně. To je také důležitý znak. Podle mě je to smrk omorika, čili Pančićův. Má trochu jiný habitus než smrk ztepilý (a také jiné jehlice).

hodnocení

2x

Dle mého názoru to je PICEA GLAUCA CONICA - smrk bílý.

hodnocení

1x

Tento smrček vypadá jako borovice *smich*

2kedar*

Zdravím.!

Nevypadá... JE to Borovice.

A krásná.! *palec*

Buďte v klidu, je to smrček *smich*. Jaký druh, nevím. Takový odborník nejsem. Ale počítat do dvou umím . Borovice, narozdíl od smrčku má jehlice srostlé v párech

2kedar*

Fáákt..?

Tož to jsem ale "Okoooot"

:) *zed*

figurek*
hodnocení

1x

Borovice. *smich*

Můžete být v klidu. Z téhle borovice vyroste pěkný parkový smrk.

jabraka*
hodnocení

0x

Může tě utěšit,že v každém případě patří mezi borovicovité. cs.wikipedia.org/...

JABRAKA

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Amper a Ildika, máte pravdu. Tvar jehlic a způsob, jakým vyrůstají z větví, je jasně smrkový. V dnešní době je vyšlechtěno mnoho kultivarů a stále nové přibývají, je těžké znát všechny. Trochu by pro přesnější určení pomohlo, kdyby tazatel vyfotil stromek v době, kdy jsou dobře vidět nové mladé konce větviček. Ale takto by mělo postačit, že konce jehlic smrku jsou velice ostré, nepříjemně pichlavé. Borovice nemá jehlice (ve srovnání se smrkem) tak ostré ani pichlavé. Taky po poranění (rozemnutí) jehlic má smůla buď vůni borovou, nebo smrkovou. Ida

pohanka*
hodnocení

0x

Také tipuji na conicu.

Smreček Omorika, má zespodu jehličí bílý proužek.

doplněno 02.11.16 20:17:

Conica - Pozor na pejsky, je velmi háklivý na moč, takže jehličí zrezne. Jinak je kónický, hustý, a pokud má dostatek prostoru, tak je nádherně zelený. Neokopávat, spíše mulčovat.

hodnocení

0x

Souhlasím s tigrou. Ale správný název je smrk sivý Picea glauca ´Conica´. Bílý je jeho synonyma.

smrk pichlavý má tuhé,silně pichlavé jehlice a smrk omorika jehlice přitisklé,leskle tmavozelené a vespod stříbřité

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]