Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvete mi na zahradě

Od: minda® odpovědí: 6 změna:

hezký den, poznáte někdo, co mi to vykvetlo na skalce? vyrazil tam osamělý stonek, nahoře se střapcem květů... děkuji

Kvete mi na zahradě

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Špatně prosperující hvězdnice novoanglická?

doplněno 01.11.16 14:30:

Podzimní astra se říká hvězdnici novoanglické či hvězdnici novobelgické. Ta druhá má o něco širší okvětní plátky a menší květy.

doplněno 01.11.16 16:43:

Mindo, pokud jste ji tam dříve neměla, je to zjevně mladá rostlinka a příští rok už z ní může být pěkný, vysoký keřík. Ale z tohoto důvodu radím na jaře přesadit na jiné místo - v běžné velikosti to není rostlina vhodná na skalku. :-D

misoskamisoska
hodnocení

2x

Vytrvalá podzimí astra - ojedinělý stonek, nejčastěji kvete v trsech, v různých barvách a rostliny jsou různých výšek.

hodnocení

děkuji oběma - já si říkala, že mi to připomíná astru, ale zmátlo mě, že je to jen jediný stonek a nahoře květy v jakémsi chuchvalci... vůbec netuším, kde se tam vzala - že by z přilétlého semínka? asi proto moc neprosperuje, jak vtipně podotkla Ildika *smich*

pohanka*
hodnocení

0x

Úplně stejná se mě také objevila v takovém květinovém a bylinkovém kruhu. Vůbec jsem si ji nevšimla, dokud nevykvetla. Líbí se mi, že je ta výška tak akorát, jestli naroste třikrát tolik, tak to bude leda k plotu.

Též jsem si říkala, kde ty se tu bereš? Ale listy a květy má velké, zelené a pevné. Naopak si říkám, že oproti normální astře je pěkná a silná. Běžná astra je ožloutlá, spodní listy hnědé, květy odchází. Tahle nová je v plné síle. Tak uvidíme příští rok.

Ta, která nám dříve rostla na dvoře (než ji vykousal hryzec), byla vysoká asi tak 70-80 cm. :-D Teď tu mám jen hvězdnici novobelgickou, ta je také poměrně dost vzrostlá.

doplněno 01.11.16 19:01:

Je to pěkná květina (a kvete dost dlouho), ale asi bude potřeba ji později přivazovat ke kolíku, jako vysokou chryzantému. :)

pohanka*

ildiko je to kruhový záhon v trávníku na zahradě, kde jsou hlavně medonosné květiny a plevele. Tahle květinka se tam také hodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]