Nejste přihlášen/a.
hezký den, poznáte někdo, co mi to vykvetlo na skalce? vyrazil tam osamělý stonek, nahoře se střapcem květů... děkuji
Špatně prosperující hvězdnice novoanglická?
Podzimní astra se říká hvězdnici novoanglické či hvězdnici novobelgické. Ta druhá má o něco širší okvětní plátky a menší květy.
Mindo, pokud jste ji tam dříve neměla, je to zjevně mladá rostlinka a příští rok už z ní může být pěkný, vysoký keřík. Ale z tohoto důvodu radím na jaře přesadit na jiné místo - v běžné velikosti to není rostlina vhodná na skalku.
Úplně stejná se mě také objevila v takovém květinovém a bylinkovém kruhu. Vůbec jsem si ji nevšimla, dokud nevykvetla. Líbí se mi, že je ta výška tak akorát, jestli naroste třikrát tolik, tak to bude leda k plotu.
Též jsem si říkala, kde ty se tu bereš? Ale listy a květy má velké, zelené a pevné. Naopak si říkám, že oproti normální astře je pěkná a silná. Běžná astra je ožloutlá, spodní listy hnědé, květy odchází. Tahle nová je v plné síle. Tak uvidíme příští rok.
Ta, která nám dříve rostla na dvoře (než ji vykousal hryzec), byla vysoká asi tak 70-80 cm. Teď tu mám jen hvězdnici novobelgickou, ta je také poměrně dost vzrostlá.
Je to pěkná květina (a kvete dost dlouho), ale asi bude potřeba ji později přivazovat ke kolíku, jako vysokou chryzantému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.