Nejste přihlášen/a.
Mám krásnou rostlinu trubače. Letos hodně vybujela a nádherně kvetla, ale přerostla moc a potřebuji ji zkrátit a tak prosím o radu, kdy a o kolik abych ji nepoškodila. Děkuji
Krátí se v době vegetačního klidu, nejlépe na přelomu zimy a jara. A to silné výhony. Pruty, které vyrostly a kvetly v předchozím roce, radikálně zkraťte nejvýše na tři očka.Trubač, ale snese klidně í i hluboký řez- v tom případě všechny pruty řezat tak na 30cm od země.
Připojuji se k dotazu, v létě jsem koupila sazenici trubače, je nízký, ale statný, ráda bych, aby se pnut po velkém oblouku, musí se seřezávat, až vyroste, nebo ho mohu nechat? děkuji
Protože Trubač roste rychle, měl by se k opoře vyvazovat a řez provádět jen pokud budete chtít upravit jeho přerostlý vzhled. Jak jsem napsala, řezat jedině ve vegetačním klidu, jindy né, protože na vrcholu větviček vyrůstají poupata a o ty byste přišla, připravila byste se tak o nádheru záplavy květů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.