Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trubač, kdy a jak zkracovat

Od: janazapadlova odpovědí: 4 změna:

Mám krásnou rostlinu trubače. Letos hodně vybujela a nádherně kvetla, ale přerostla moc a potřebuji ji zkrátit a tak prosím o radu, kdy a o kolik abych ji nepoškodila. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Krátí se v době vegetačního klidu, nejlépe na přelomu zimy a jara. A to silné výhony. Pruty, které vyrostly a kvetly v předchozím roce, radikálně zkraťte nejvýše na tři očka.Trubač, ale snese klidně í i hluboký řez- v tom případě všechny pruty řezat tak na 30cm od země.

Připojuji se k dotazu, v létě jsem koupila sazenici trubače, je nízký, ale statný, ráda bych, aby se pnut po velkém oblouku, musí se seřezávat, až vyroste, nebo ho mohu nechat? děkuji :)

Protože Trubač roste rychle, měl by se k opoře vyvazovat a řez provádět jen pokud budete chtít upravit jeho přerostlý vzhled. Jak jsem napsala, řezat jedině ve vegetačním klidu, jindy né, protože na vrcholu větviček vyrůstají poupata a o ty byste přišla, připravila byste se tak o nádheru záplavy květů.

hrdaalena, moc děkuji, mám oranžový, těším se na jeho květy *tanec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]