Nejste přihlášen/a.
Figurku, houba na fotce nemá rourky, nýbrž lupeny. Kozáka s lupeny jsem ještě nikdy neviděla. ![]()
Je to žampión /pečárka/ polní. Houba jedlá a chutná. Za jízdy na malé motorce jsem jich našla během pár kilometrů po příkopech asi 7 - 8. Můžete ji přidat do smaženice, do omáčky, pod maso.
Hrozně ráda dělám kuřecí prsa se žampióny a pórkem, zalité sladkou smetanou. Houby už máte, pórek vyryjete na zahrádce, kuře někde chytíte a tu smetanu, tu holt asi budete muset koupit. Ale dohromady je to velká dobrota. Jaga.
Ale no tak, lidi! Vy nemáte oči?
0x
Jé,ti jsou nádherní.
Nechte je vyrůst a pak si pochutnejte.
Pozítří také vyrážíme na houby.
A náš známý a velmi dobrý houbař říká,že momentálně teď jsou přímo houbové žně !
doplněno 27.10.16 16:19: Jaguško,opravdu žampion?
Když ho vidím na té první fotce vcelku,připadá mi opravdu jako Kozák březový
doplněno 27.10.16 17:46: Jaguško,máte pravdu.
Dívám se z founa,takže jsem v podstatě slepýš
Jenže, když se, Wampíčku, dobře podíváte, má pod kloboučkem to, čemu houboví laici říkají ČÁRKY. Tedy lupeny. A to nemá žádný, ani ten sebelepší kozák. Ten má rourky. Tož tak a hezký zbytek dne.
Jaga.
Ano, na té fotce je to krásný, buclatý "kluk", který vypadá - něco jako kozáček. Ale oni se ti žampióni občas tváří nenápadně a zatím... Ženská se nesmí nechat zmást nikým, natož pak nějakým kozákem! ![]()
0x
Nikdy se nesbírajíi mladé plodnice u nichž ještě nelze bezpečně rozeznat všechny typické znaky .Např. pečárka polní může být zaměněna s mladou plodnicí muchomůrky zelené či pečárky zapašné, kór, jestli roste v blízkosti stromů. Mě totiž zaráží na vašem fotu vzhled třeně a jeho barva. Pečárka polní má barvu třeně i dužinu bílou, neměnící se nebo slabě červenající. Pokud tedy nechcete skončit v nemocnici, je nutné pečlivě prozkoumat hlavně znaky na třeni i barvu lupenů.K určení by bylo lepší foto starší plodnice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.