Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za houbu?

Od: veratom* odpovědí: 7 změna:
Dobre odpoledne,pod brizami ve spadanem listi hned vedle domu nam zacaly rust tyto houby..krasne voni..jen nevim,zda jsou jedle..k cemu by se eventuelne daly vyuzit..zkratka jak se jmenuje houba..Dekuji za odpoved:)pekny den
Co je to za houbu?
Co je to za houbu? #2
Co je to za houbu? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No, kozáci nemívají výtrusnice růžové, ale zase žampion bych čekala bílý. A žampion ovčí mívá ja kloboučku jakoby šupiny.

V zásadě co neznám bezpečně, to nejím. I když mi to diskuse na www.poradte.cz schválí.

figurek*
hodnocení

0x

žeby malý kozák? Nechte je trochu vyrůst a přidejte ostřejší fotky.

Figurku, houba na fotce nemá rourky, nýbrž lupeny. Kozáka s lupeny jsem ještě nikdy neviděla. :)

Je to žampión /pečárka/ polní. Houba jedlá a chutná. Za jízdy na malé motorce jsem jich našla během pár kilometrů po příkopech asi 7 - 8. Můžete ji přidat do smaženice, do omáčky, pod maso.

Hrozně ráda dělám kuřecí prsa se žampióny a pórkem, zalité sladkou smetanou. Houby už máte, pórek vyryjete na zahrádce, kuře někde chytíte a tu smetanu, tu holt asi budete muset koupit. Ale dohromady je to velká dobrota. Jaga.

Ale no tak, lidi! Vy nemáte oči?

hodnocení

0x
Jistě,malí kozáčci :)
Jé,ti jsou nádherní.
Nechte je vyrůst a pak si pochutnejte.
Pozítří také vyrážíme na houby.
A náš známý a velmi dobrý houbař říká,že momentálně teď jsou přímo houbové žně !
doplněno 27.10.16 16:19: Jaguško,opravdu žampion?
Když ho vidím na té první fotce vcelku,připadá mi opravdu jako Kozák březový *nevi*
doplněno 27.10.16 17:46: Jaguško,máte pravdu.
Dívám se z founa,takže jsem v podstatě slepýš *smich*

Jenže, když se, Wampíčku, dobře podíváte, má pod kloboučkem to, čemu houboví laici říkají ČÁRKY. Tedy lupeny. A to nemá žádný, ani ten sebelepší kozák. Ten má rourky. Tož tak a hezký zbytek dne. *placni* Jaga.

Ano, na té fotce je to krásný, buclatý "kluk", který vypadá - něco jako kozáček. Ale oni se ti žampióni občas tváří nenápadně a zatím... Ženská se nesmí nechat zmást nikým, natož pak nějakým kozákem! *smich*

culdabulda1*
hodnocení

0x

- nějaký žampion - klidně bych ho snědla.

doplněno 28.10.16 12:42:

valdemar

- hlavním znakem žampionů jsou mimo jiné právě růžové, stářím hnědnoucí lupeny. Bílé v žádném případě !

hodnocení

0x

Nikdy se nesbírajíi mladé plodnice u nichž ještě nelze bezpečně rozeznat všechny typické znaky .Např. pečárka polní může být zaměněna s mladou plodnicí muchomůrky zelené či pečárky zapašné, kór, jestli roste v blízkosti stromů. Mě totiž zaráží na vašem fotu vzhled třeně a jeho barva. Pečárka polní má barvu třeně i dužinu bílou, neměnící se nebo slabě červenající. Pokud tedy nechcete skončit v nemocnici, je nutné pečlivě prozkoumat hlavně znaky na třeni i barvu lupenů.K určení by bylo lepší foto starší plodnice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]