Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maliny zastřihnout

Od: budulinek40 odpovědí: 2 změna:

kdy mám skrátit maliny

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Maliny mi ještě teď dozrávají, ale jakmile bude po nich, hned je ostříhám. Nechávám je na zimu vysoké asi 50 - 60 cm, kolem okopu.

Na jaře pak dobře vidím, jak vyrůstají nové pupeny, proto jen dostříhnu to, co nechci /zkrátím ještě trochu/, vystříhám i staré stonky, které přes zimu odumřely. A maliny mohou zase růst.

Nechávám hlavně mladé výhonky, aby se rostliny obměňovaly. Jaga.

balzerka
hodnocení

0x

Ty, co plodí v létě, tak celé odplozené odstranit u země, jakmile odplodí . Stejně tak pryč slabé a nezdravé. A ty nové výhony zkrátit podle situace asi o čtvrtinu, o ty mladé špičky. Raději, když je sucho a poměrně teplo. Aspoň tak to dělám já vždycky na podzim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]