Nejste přihlášen/a.
Já jsem také chtěl výkonný křovinořez, protože jsem potřeboval likvidovat hodně zarostlé okolí mého pozemku. Koupil jsem si výkonný padesátikubíkový křovinořez a nyní jsem se ho rád zbavil, protože vážil bez paliva přes 8 kg a můžu vás ujistit, že to je v hustém porostu co nosit. Koupil jsem teď malý lehký křoviňák o obsahu 26 kubíků a ty nálety a hustý plevel s ním posekám taky. Navíc je třeba vzít v úvahu i to, že při pravidelném sekání stejného pozemku je další porost pořád menší a jemnější, takže po pár sekání stačí už jen strunová hlava. Na profesionální práci by ale samozřejmě nestačil.
Bral bych Dolmar, u HQ těch 7k navíc je jen příplatek za nápis HQ, kvalita tomu neodpovídá... Mám 330U, sekám ca 1000m2 třikrát ročně, po 8 letech pořád bez závady a snížení výkonu, má i původní strunovou hlavu (sekám prakticky jen strunou). Má 0,9 kW (asi skutečných), s kovovým nožem maliny atd. v pohodě, 2 cm nálet nemám vyzkoušený, se strunou jede docela slušně i ve vysoké trávě, řidší tráva po pás je ok, víc vadí hustá tráva, tam by to chtělo silnější. Na dvoutakt tichý, výborná spotřeba (motor tam je Mitsubishi). Jediná nevýhoda vibrace (6,2/5,3), příští budu pořizovat aby měl vibrace max. 2,5
Ta 335U má vibrace poloviční. Je to 4 takt takže by měl mít vyšší krouťák = na klacky vhodnější... Pokud připlatit 7k, tak spíš za Dolmary 3311 - 4511 což už jsou profi stroje - nízké vibrace a jsou bytelné (HQ má o kilo míň - odlehčený až moc - víc plastů, menší ložiska atd.). Výborný a za dobrou cenu byl 330U - profi stroj na trávu, ale nevím jestli se ještě dá sehnat..
Výborné křoviňáky dělá i Solo, ale asi bude problém se zastoupením (pily Solo nedávno výhradně zastupoval Mountfield a tam je velký problém servis a reklamace)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.