Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cypřiš pokojový - obsychají větvičky

Od: verena* odpovědí: 4 změna:
*bum*Prosím o radu. Mám pokojový cypřiš a začínají mě obsychat větvičky. Zalévám tak 1x týdně, je na světle, ale dosud jsem nepřihnojovala. Mám ho asi tak 3/4 roku. Můžu přihnojit i v této době a čím?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

1x

Vyloučíme -li průvan, tak se domnívám, že se jedná o příliš vysokou teplotu, měl by se zimovat v chladu, hnojit se na zimu nemusí, nech to na jaro

verena*
hodnocení

:)je fakt, že je teplota v pokoji tak 26st., tak snad mi do jara vydrží.děkuji za odpověd
ukulele*
to je příliš, doporučuji alespoň občas rosit

hodnocení

0x
V zimním období je pro tuto rostlinu vhodná teplota 5 - 10st. a světlé, ne však slunečné umístění. Jedná se o rostlinu, která je ideální pro nevytápěné zimní zahrady. Pokojový cypřiš snáší i mírné teploty pod nulou - až do -8st. Slabé hnojení se provádí od května do září jednou za tři týdny. V té době může být rostlina venku. Na jaře je dobré rostlinu přesadit do substrátu s vyšším podílem rašeliny. Pokojový cypřiš snáší i mírné teploty pod nulou - až do -8st.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]