Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekacka na travu

Od: kamilh odpovědí: 6 změna:
Dobry den prosim o radu s vyberem sekacky. Jakou znacku ...
Plocha k seceni 300m2 rovny teren .je nutny pojezd? Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Já bych doplnila, že elektrická sekačka je nejen lehoučká, (pro ženu ideální), ale na 300m naprosto dostačující. Nemusíte řešit prakticky žádnou údržbu, jen ometete smetáčkem. Před zimou žádné vylévání zbytků pohonných hmot, čištění, seřizování atd. A v neposlední řadě, elektrická si jen tak bzučí, zatímco motorovka - to je děsný kravál a sousedé vás budou nenávidět. Ida

pobrdny*

Naprostý souhlas, benzínového rachotícího smraďocha nikdy ! Nejlépe elektrickou se svěrným košem. Navíc při vysypávání koše nemusíte furt tahat za startovací šňůru :)

eivlis*

Na druhou stranu zase za sebou porad tahate dlooooouhatanskej kabel..:) Co clovek, to nazor a kazdemu vyhovuje neco jineho..

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,
na 300m2 po rovině ideálně malou elektrickou bez pojezdu. Mám i motorovou, ale na členitou plochu používám tu elektriku - levou rukou s tím popojíždím jako s kočárkem pro panenku sem tam, v pravé si držím kabel. Pokud si dobře vymyslíte postup sečení (vždycky se seče od zásuvky pryč, aby si člověk nemohl přejet kabel, ale tahal ho jakoby za sebou), rychlé, tiché pohodlné.
Údržba jednou za rok nabrousím nůž, sejmu kryt motoru a vyfoukám motor stlačeným vzduchem od prachu, aby se motor mohl chladit a nespálil se.

eivlis*
hodnocení

0x

My jsme pred par tydny koupili motorovou sekacku Bosch se zarukou na 7 let, cena a ted uz nevim presne, ale kolem 6tis.Taky jsme dlouho resili zda s pojezdem, nebo ne a nakonec jsme se rozhodli, ze pro nas bude lepsi bez pojezdu, protoze taky mame k seceni zhruba tech 300m na rovine a pojezd je na tak malem terenu nevyuzity, protoze sekacka diky velikosti meni casto smer, kdy hned dopredu a hned dozadu a pojezd je lepsi na vetsi pozemky.Velmi si chvalime, ze netahame zadne kabely jako predtim s elektrickou, ktera po letech doslouzila..

hodnocení

0x

Záleži od toho,koľko chcete investovať.Značkové kosačky sú drahšie ako neznačkové hoci poväčšine majú ten istý motor.Ja by som vyberal motor briggs & stratton,tecumseh alebo honda.Žiadné čínske motory.Kosačka s pohonom je trochu ťažšia ako bez pohonu.Ak sa rozhodnete pre kosačku bez pohonu,tak s nie veľkým záberom a zbytočnosťou je aj silný motor,v pohode stačí 3,5-4,5 HP.po vlastných skúsennosťach by som ešte hľadal takú,ktorá má kvalitné železom vystužené plastové šasy kvôli hrdzaveniu.Na kolieskách guličkové ložiska.Orientujte sa aj váhou celej kosačky.Mojá stará kosačka z monfieldu s motorom 3,5 HP s pohonom a záberom asi 42 cm váži len 28 kg,bez pohonu by bola ľahšia.Je rozdiel manipulovať s 30 kg alebo 40-50 kg.Kosačka s pohonm sa dá tiež len tlačiť a ak sa vyberú zaberové ozubené kolieska,tak pôjde rovnako ľahko tlačiť.Pri niektorých typoch je na vrchu aj pripojenie na hadicu s vodou,kde pri naštartovanej kosačke a pustenej vode sa vnútro šasi opláchne.Ja by som kúpil klasiku,bez všelijakých vymoženností lebo je to potom drahá oprava,napr.elektrický štartér.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]