Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikace škůdce

Od: dadaol odpovědí: 2 změna:
Zdravím všechny a prosím o Vaši pomoc.
Nějak nemůžu identifikovat škůdce, který se mi zabydlel na pokojových rostlinách. Kdo mi poradí jak se tohoto škůdce zbavit? Existuje nějaký účinný postřik?
Předem děkuji za odpověď.

Identifikace škůdce
Identifikace škůdce #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Toto jsou zvrchu ožraná pletiva listů. Vypadá to jako ožer po invazi svilušky, která ovšem z nějakého důvodu zmizela, protože nevidím pavučinku. Průvan, nebo jste květiny osprchovala? Každopádně by měl pomoci postřik nějakým běžným insekticidem na pokojové škůdce. (Já jsem sice zastáncem podomácku namíchaných postřiků na bázi oleje, ale olej je potřeba po 2 dnech smýt teplou vodou a postřik tak 2x - 3x zopakovat s meziumytím. A to je dost pracné, pokud máte květináče velké a napadených kytek hodně). Proto radím vyjímečně chemii, kde je návod na použití. Hubení zdar. ;) Ida

hodnocení

0x

Já si myslím,že vaše květiny navštívila vrtalka.Ty světlé kresbičky tomu zcela nasvědčují.Pachatelem j jsou její larvy. Vrtalky jsou drobné, asi 2 mm dlouhé mušky, pouhým okem neviditelné opravdu mikrodrobounké beznohé a bezhlavé larvy vrtají v listech mnoha druhů rostlin, vykusují chodbičky mezi spodní a vrchní pokožkou listů.Napadené listy je třeba zlikvidovat, protože teď na podzim se larvy stěhují do půdy, kde se kuklí.

doplněno 18.10.16 21:34:

Pokud jsou tedy ještě v listech.*jasne*Jestli jsou již zalezlé, rostlinám bych zeminu vyměnila

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]