Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je?

Od: babkazov® odpovědí: 13 změna:

Kolem téhle rostliny chodím denně mnoho let. Až včera, když jsem sbírala bobek po Dorce, jsem do předzahrádky vstoupila a ona do mě šťouchla. A já se zadivila nad její nezvyklou krásou. Ani nevím, jesti opadává. Kdyby kvetla, to bych si jistě všimla. :-D Dorka tam sedí pro porovnání velikosti. Kmen má jako podivně podrápaný a listy jsou neuvěřitelné a podivně seskládané. Víte někdo, jak se ten stromek jmenuje.

Co to je?
Co to je? #2
Co to je? #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, no, já tam vidím zmijovec - ovšem, to je v našich podmínkách pokojovka .

Možná unikátní výskyt venku=? Zdravím!

doplněno 17.10.16 11:11:

babkazov - předpokládám, že zmijovec znáte. Jo, asi je to šílené, ale zkuste stromek ohnout, jestli je pružný nebo dřevnatý a nadále ho pozorujte, co udělá v zimě. Možná jste našla botanickou raritu .

doplněno 17.10.16 11:27:

babkazov - už jen poznámka, že Dorka je velká fešanda . A tu fotku si schovejte a ukazujte, protože je to zvláštnost.

hodnocení

Bene, za pochvalu Dorky moc děkuji. Až na fotkách si uvědomuji, že je vidět, že to není žádná mladice. Jak jí rezaví vousy a umýt to už nejde. Tak jako stříbro z mých vlasů. :-D

doplněno 18.10.16 11:49:

Ildika, jojo. Je to smutné, ale je to tak. Kdysi mi to začalo vadit a chtěla jsem tu rezavou barvu ustřihnout. Už to takové roste, ustřihnout to nejde. *nevi* Schválně jsem se teď koukla na její fotky, když byla mladá, vosy měla stříbrné a pár rezavých v koutcích. V březnu jí bylo 11 let.

To je zvláštní, že jí věkem rezavějí vousy - nikdy jsem to neslyšela.

doplněno 18.10.16 12:00:

Mně se na ní ta rezavá líbí. ;) Jinak náš pes (křížený knírač) byl jako malý černý, potom někdy v roce skoro zešedivěl - a teď, když mu je 5 let, je zase černý. :-D

hodnocení

3x

Babko, podle mne to je zmijovec, jak říká Ben. Ale divím se, že to roste volně venku a že říkáš, že okolo toho chodíš už několik let. To znamená, že nikdy nezmrzl a to je divné. Normálně se musí na zimu uklízet a pěstuje se v nádobě. Také kvete a má nádherný květ, ale myslím že smrdí ten květ. Měla jsem ji také, ale chcípla mi právě přes zimu, byla v letní kuchyni a tam v zimě netopím. Takže tohle je teda sakra otužilý stromek, nebo je to nějaká zvláštní odrůda venkovního zmijovce.

hodnocení

2x

Tak, tak, zmijovec. Také jsem ho pěstovala. Kdyby kvetl, jistě by sis babčo všimla, nejen květu,,ale hlavně toho zápachu. Kvete jednou za několik let, ale stojí to za to. Smrad, že by jeden pad. Květ vypadá jako veliká kala a smrdí jako zkažené maso. Nebo jako by se někdo podělal. Za květu s touto rostlinou nikdo v blízkosti nevydrží.

A tak jsem ráda, že mi za tu dobu pěstování kvetl pouze jednou. Pak mi nějak zašel. Ale nelituji tu potvoru, to byl za květu takový smrad, že jsem ráda, že se rostlina vysílila a následně zašla. Když něco voní, budu to pěstovat ráda. Poku to smrdí, pryč s tím. A tak se i stalo.

hodnocení

Bene, v Ostravě? Před barákem? V naprosto jalové půdě? *sok*

Co to je? #4

hahanaj*
hodnocení

0x

Možná to tam někdo zkusil zasadit ... uvidíte co udělá

Tchýně má zmijovec už řadu let také venku volně nasázený v půdě a roste bez problémů. Takže mě to nepřekvapuje. Nikdy ale nekvetl.

hodnocení

Poklikala jsem a pohledala něco o zmijovci a máte pravdu. Je to on! ;) Dám řeč s lidmi z toho baráku, kde a kdy se tam vzal. Ale stejně, tomu se musí opravdu hodně chtít žít! *palec* Hezký den všem! :)

Zase jdu s křížkem po funuse :D je to zmijovec, máte pravdu ) já pěstuji doma v květináči a když se udělají nové hlízy, tak je oddělím a nasadím k tchýňce na zahradu- takový zmijovčí prales jste neviděli :D a vymrzávají jí jen zřídkakdy, a to je oblast Lužické hory :)

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi.*pusa* Ale stejně, ty listy, ty jsou úúúžasné. Dokonalé. Dám si je na chvíli jako tapetu na monitor. :)

babi, aby vám Vincent nezačal smrdět:-D Né, to byl jen pokus o vtip.Ona je totiž úúúžasná celá rostlina, včetně ohromného květu, ale jen na obrázku*palec*Ve skutečnosti ten smrad, který z květu čpí, ten se snad slovy ani nedá popsat.Nejlépe ho popsala babajaga.Jeho kráse jsem kdysi podlehla také, když ale vykvetl okamžitě letěl na balkón a když sousedi z více pater,pěkně jeden po druhém, ke mně začali chodit s upozorněním a s žádostí, že mi cosi na balkóně příšerně smrdí , ať okamžitě původ smradu odstraním, jinak ,že budu na pranýři na domovní schůzi*smich*, on totiž nikdo z nich nevěřil, že se ten intenzivní příšerný smrad line od květiny. Bohužel jsem jej tedy zlikvidovala úplně a zmijovec již nikdy více! Tož,tak.

hodnocení

Zjistila jsem, jak to s rostlinou je. Sousedka z domu říkala, že si ani nevšimla a že je to utčitě toho mužského sezhora. Jako na povel, přifrčel na kole. A řekl: Taku malu cibulku sem dostal od susedky. Něvim jak se to menuje, ale ma se s tym zachazet jak s jiřinama. Prvni mraz to ploži. Vykopu to, ukrutim to spalene a cibulu dam do sklepa. Vloni už byla jak grep. A měla tři male cibulky okolo. Ty sem rozdal. Na jaře, v květnu, už tomu leze zelene, zase cibulu zakopu. Dam pod ňu trochu dobre hliny a až roste, tak mamě zeberu hnojivo na kytky a nalihu do vody a zaliju ju. A už se o ňu nestaram. *bum*Šak ať zkusi smrdět! Urvu toho smraďocha a křok necham, bo se mi libi.

*smich* Tak už víme všechno, že? Potřebuje někdo překlad? Bo je to fajne a pjekne. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]