Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brambořík, kulička - né květ.

Od: honzakve odpovědí: 10 změna:
Hezký den, chtěl bych se poptat, moc se totiž nevyznám. Dostal sem brambořík a nejdnou mi vyrašila taková kulička, ale květ to není, to je ta hlíza? jak o ní píšete, která se má řozříznout a zasadit? děkuji Honza

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vyrašila kulička? Co to je nevím, ale hlíza to asi není... Zkuste to lépe popsat, nebo ještě lépe, vyfotit...
honzakve
hodnocení

Bohužel sme jí už ustříhli, tak ale přikládám foto, jinak má stejnou barvu jako pučící květ (vínovou) ale je opravdu přesně kulatá, středně měkká, 1,5 cm vysoká. Pokud neporadíte, necháme jí uschnout a zasadíme - uvidíme co se stane, příroda je šikovná tak si poradí :D. Jinak děkuji za odpověď. Honza
honzakve
hodnocení

foto nejde vložit, píše mi to chybu, můžu zaslat na email
Zkuste poslat foto na: karpela@seznam.cz
al bunda*
Dej sem prosím Tě potom tu fotku. Díky.

Foto jsem obdržel, upravil a pokusím se vložit. Jedná se prostě o semeník, nikoliv tedy o hlízu...

Ještě jeden pokus vložit obrázek
Brambořík, kulička - né květ.
honzakve
hodnocení

Semeník? Říkám, sem neznalej. Můžu ho tedy rozříznout, a zasit více rostlin?

No, dá se to, nechte ho ale v chladu vyschnout. Ale klíčí dost dlouho, tak pět týdnů, chce při tom tmu, půdu tak 16 - 20°C, to bych radši volil dělení hlíz...
Týhle kytce stačí dát jen to co chce a je spokojená a dělá radost. Dejte jí celoročně světlo a chlad a bude spokojená...
honzakve
hodnocení

Dobře, děkuji za čas, eště že existují ochotní lidičky. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]