Je jedno, kdy se kácí stromy. je to jedno i těm stromům. Kvalitnější dřevo z nich je když je míza hluboko v kořenech, tedy obvykle v prosinci. Ale pokácenému stromu je naprosto ukradené, kdy byl zlikvidován. Možná kdybychom se dozvěděli více o záměru, byla by odpověď uspokojivější. Hezký den.
Nejlepší doba pro kácení stromů je období vegetačního klidu - tj. listopad - březen. Jedním z důvodů je i ten, že neprobíhá hnízdění ptactva.
josefzavrel*
Dobrý večer.Paní Zuzano,máte naprostou pravdu.Nevím jak nazvat kácení stromů v době plného života-vegetace,abych někoho neurazil.Včera jsem opět dostal chuť opustit tyhle stránky.Něco jiného je když nemocný strom ohrožuje případným pádem životy lidí.PROSÍM VÁS.Strom je živá bytost,jako cokoliv jiného.Mějme k němu alespoň úctu.Díky paní Zuzano.
muzu se zeptat, kdy jste dostal onu prvni chut opustit tyto stranky?
josefzavrel*
Dobrý večer.Bylo to na sklonku minulého roku.K tomu se nebudu vracet.Jsem amater,který rád pomůže jeli to v jeho silách.Mám velkou lásku nejen k ovocnému stromu,ale vůbec k přírodě.Zásahy do přírody se musí dělat ve vhodnou dobu a citlivě.Než pokácím strom,několikrát jej obejdu a zvážím jeli to nutné.Strom roste i několik generací,ale motorová pila jej skácí za pár minut.Říkat veřejně lidem na těchto stránkách že je to tomu stromu jedno,kdy jej skácíte,ale motorové pile to jedno není,protože v době mízy se lépe řeže,to je smutné.Nejlépe se kácí kvetoucí stromy,proto že mají nejvíce mízy.Hezký večer.
katkad
Děkuju asi jako jediný jste pochopil a co šlo.Nechci pokácet strom,abych mněla kvaltní dřevo,ale proto že ohrožuje.CHtěla jsem zjistit,kdy je to nejvhodnější,když to musí být.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.