Když je pěstuješ ve skleníku, proč je chceš roubovat? Rajčata velmi dobře zakořeňují, když odtrhneš vrchol a dáš do vody. Roubování má možná tak trochu smysl u okurek, kde je to do jisté míry ochrana před prevencí, ale u rajčat? Proboha proč? Tam to nepomáhá. Leda bys chtěl(a) roubovat na brambor, ale zase na co? Hezký den
al bunda*
Šmarjá! Ochrana před plísní! Já už taky prd vidím...
dak20*
Chtěl bych Vás vyvést z omylu... Roubování rajčat je dosti opodstatněné a to z důvodu virových chorob a fytoplazmóz což je hlavní důvod ale také podobně jako okurky menší vliv nevhodného prostředí na rostliny a z toho plynoucí větší a kvalitnější výnos. V Německu je toto značně rozšířené a také se zde dají koupit osiva podnoží, které jak níže čtu více či méně vtipné nápady, nejsou brambory, ale botanické druhy rajčat vyšlechtěné pro tento účel jsou to F1 takže nelze přesévat. Plody těchto podnoží jsou značně jedovaté. Většinou toto ale neprovádí amatéři doma ale zakoupí hotovou naroubovanou rostlinu
Dobrý večer.Souhlasím s al bundem.Dnes je ke koupení tolik odrůd rajčat že bych tuhle věc neřešil.Teď trošku odbočím a nedávejte to prosím do souvislosti s dotazem.Napadl mě jeden vtip.V Rusku vyšlechtili nový druh zeleniny.Jmenuje se Rajbra a je to kříženec rajčete a brambory.Nať to má z brambory a kořeny z rajčete.Hezký večer.
ukulele*
Pepiku, Pepiku, to není vtip, dokonce i slovutný kaktusář, podivín a cestovatel A.V.Frič se pokoušel roubovat brambory a rajčata, vždyť to jsou rostliny velice příbuzné...ale to asi víš
al bunda*
To jo, ale obráceně. Nať z rajčete a kořen z brambory. Jožkova odpověď je dobrá.
Dobrý večer.Hoši,všechny vás zdravím.Myslel jsem to v legraci.Samozřejmě že roubování by za zkoušku stálo,vždyť jsou obojí lilkovité.Ale snad jenom pro zábavu.I když rajče na bramboře by mohlo být docela zajímavé.Byla by dvojí úroda.Hezký večer.
Roubování rajčat není vtip,roubuje se na podnož podobně jako okurky , tedy ne na brambor. Je to pro lepší zdravotní stav a výnos.Podnož se jmenuje Vigomax ,firma Kiepenkerl prodává 11 ks podnože s 10 ks drátků, musíte si nasít nějakou odrůdu rajčat a podnož, podnož seříznete a použijete horní část rajčete obě rostliny spojíte zapíchnutím drátku doprostřed stonku.
dak20*
nevím nevím co udělá rostlina když jí doprostřed stonku zapíchnete cokoliv..., S touto firmou spolupracuji ale o ničem takovém sem neslyšel. Pokud je mi známo tak se používají silikonové klipy a roubuje se klasickou kopulací a ne jako jeden ze způsobů okurek přikájením. výsledek pak vypadá jako na obrázku výše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.