Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámý tvor - krtonožka

Od: korina* odpovědí: 6 změna:

Mám otázku na zahrádkáře. Je to asi měsíc , co jsme objevili zvláštní díry v trávě po celé zahrádce. Dloubanec do země až do hlíny, prý se jedná o krtonožku , neznám to ani nevím o jaké zvíře se jedná.Co myslíte co to je a kde to žije? a jak se toho zbavit Děkuji Korina

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Že je to krtonožka je fakt nebo domněnka? Díry mohou ještě dělat mravenci, včely samotářky, žížaly, hryzci, jezevci a Metrostav. Viděla jste ji?

korina*
hodnocení

Nikdo ji neviděl přesto že ty díry mají po zahradě i ostatní a dočetla jsem se že vydávají zvuk jako cvrčci a to je pravda slyšela jsem je po setmění . ted je všude mokro a stále prší nejsem tam až asi v sobotu tam pojedu , jsem zvědavá jestli ty díry tam budou. Jak je vidět není sama na ničení trávníků nikdy tam nic podobného nebylo.ale díky za pomoc.

doplněno 06.10.16 05:20:

přečetla jsem si ty zkušenosti ostatních zahrádkářu , jejich metody a snahu o vyhubení , asi navštívím drogerií a koupím nějaký prostředek na jejich vyhubení. Taky zkusím tu jarovou vodu. moc děkuji za odpovědi Korina

doplněno 06.10.16 05:20:

přečetla jsem si ty zkušenosti ostatních zahrádkářu , jejich metody a snahu o vyhubení , asi navštívím drogerií a koupím nějaký prostředek na jejich vyhubení. Taky zkusím tu jarovou vodu. moc děkuji za odpovědi Korina

hodnocení

2x

Krtonožka je nádherný tvor, krotký (klidně a pomalu leze po ruce, nebojí se), ale také je to pěkná potvůrka... Zkuste se podívat sem; je tam návod, jak se jí šetrně zbavit:

veronica.cz/...

doplněno 05.10.16 20:15:

Když se přemnoží, dokáže nadělat pěknou paseku - o tom žádná. Ale plošně rozhodně přemnožená není, takže já bych hmízdo vyryla, vajíčka zničila a dospělce odnesla někam do přírody.

doplněno 06.10.16 02:42:

Co je na ní nádherného - je to pozoruhodný živočich a na to, že je to hmyz, se chová velice inteligentně. To ji samozřejmě "neopravňuje"ničit záhony, ale rozhodně to není jen škůdce, protože (kromě toho, že užírá kořínky) sežere spousty škodlivého hmyzu, slimáků apod.; je obecně velice dravá. Nikdo není povinen si ji chovat na zahrádce, ale v přírodě má své důležité místo a je hloupost ji bezhlavě likvidovat, jelikož přemnožená je opravdu jen místy.

Šetrně a na krtonožku? Chovejte se k ní šetrně ať naklade vajíčka a namnoží se vám na zahradě a pak budete na krtka vzpomínat jako na milé zvířátko v kalhotkách protože vedle krtonožek je prakticky žabař... Likvidovat likvidovat likvidovat. Zakopat sklenici do jejich chodníčku a kontrolovat a ničit.
korina*
hodnocení

díky ale nic krásného na ní nevidím spíše naopak.Ted je vše blátivé a mokré , hned až bude lepší počasí se s tím pokusíme něco udělat , dost mi vadí co za příšerku se mi prochází po zahradě v noci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]