Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s cibulkami

Od: cb110® odpovědí: 8 změna:

Letos při návštěvě Chorvatska jsem nalezl asi pět cibulek nějakých kytek, v září jsem je píchnul do země a nyní mi vykvetly žluté kytky podobné krokusům. Co dělat? Přežijou chorvatské cibulky naší zimu(jestli bude) nebo je radši vyndat?

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radkapod*
hodnocení

3x

Asi jsem něco našla *cteni*, nějak mi to nedalo spát, ten podzimní krokus nebo ocůn ve žluté barvě :-D. Našla jsem kytičku o které jsem vůbec netušila. Mrkněte na googl jestli je to ono...Sternbergia lutea.

Rozšíření : suchá místa jižní Evropy

hodnocení

TAK DĚKUJI VŠEM, KTEŘÍ SE SNAŽILI O POMOC*blee*

NEVÍM, KE KTERÉ VARIANTĚ BYCH SE PŘIKLONIL, zatím pouze kvetou a nejsem botanik, abych podle květu poznal tyhle "drobnosti". Nechám cibulky v zemi a uvidíme co se bude dít po zimě, jestli vykvetou nas jaře nebo podzim, nebo už vůbec. Bylo to ale hrozné překvapení, když jsem po2 dnech přišel domů a tam květy.

Díky všem

hodnocení

2x

Existují i podzimní krokusy:

paletegarden.cz/...

Mají různou barvu, o žlutém květu se dočtete v odkazu, ale až dole v diskusi:

zahradaapriroda.cz/...

Cibulky bych nechala v zemi.

radkapod*
hodnocení

1x

Klidně dejte fotku i zavřené květinky...to by mě tedy zajímalo o co se jedná, protože podle jednoho katalogu ani podzimní krokusy, ani ocůny nejsou ve žlutých barvách *sok*

hodnocení

tak jsem jednal, ale omlouvám se za kvalitu fotek

Co s cibulkami
Co s cibulkami #2
Co s cibulkami #3

hodnocení

0x

Chtělo by to sem hodit fotku kytek. Určitě je někdo pozná a pak se rozhodnout, jestli nechat v zemi nebo ne.

hodnocení

0x

Pokud jsou to opravdu alias krokusy, pak je dobré je jednou za 3-4 roky vykopat. Dělá se to v době, kdy krokusy odkvetou a zatáhnou se (červen). Po vykopání je očistěte a dejte usušit. Takové krokusy pak použijte pro podzimní výsadbu.

Ale jinak je to trvalka - tj. pokud se bojíte zmrznutí, můžete přikrýt třeba větví jehličnanu nebo jinak přikrýt... fotka by ale asi pomohla k přesnější odpovědi... máte?

doplněno 05.10.16 18:56:

tak bych řekl, že je to právě jeden z druhů krokusů - en.wikipedia.org/...

takže stačí "zazimovat"- pokud v okolí mrzne, schovat třeba právě pod tu větvičku...

doplněno 05.10.16 20:13:

nebo tento zahradaapriroda.cz/... :)

hodnocení

rád bych vyfotil, ale zimou se zavřely, tak jsou jen žluté "trubičky"

jestli se rozvinou vyfotím a přiložím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]