Nejste přihlášen/a.
Hnojí se jahody na podzim,nebo až na jaře? Mám je už 4 rokem.
P0o čtvrtém roce už je nejvyšší čas jakody zlikvidovat a jinde na vyhnojeném místě založit nový záhon.
JABRAKA
Sice je to jahodiště už staré, ale hodit trochu cereritu neuškodí. Pokud přehnojíte, budete mít bujné zelené listy a pokvetou málo.
Teď hnojit už nemá cenu. Poupata na příští rok jsou založeny, takže na tohle nemá hnojení v současné době vliv. Trochu cereritu jim hoďte na jaře a po sklizni zlikvidujte. Být vámi, tak organicky vyhnojím nový záhon pod jahody, na jaře bych koupil frigo sadbu a nasázel. Výnos z nich vyrovná sníženou sklizeň ze starého porostu a další rok budou už nové plodit naplno.
Jak už tu někdo psal, jahody čtvrtým rokem vyhodit a na jaře udělat nový záhon - takto staré jahody pak mají malé plody a jsou celkově nanic. Já mám jahody dlouhá léta nechávám je max. 3 roky. Ovšem letos u nás bylo fakt sucho, tak jsem pořád čekala, že si udělám záhon - nic. Sousedka si nasadila nové jahody a takřka všechny jí zašly. Takže jsem ten starý záhon i s mladiči nechala, na jaře si udělám nový záhon a celkově to upravím. Jen podotýkám, že se mi to ještě za 30 let nestalo, aby byla na podzim taková sucha, že jsem nezaložila nový záhon.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.