Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stříhání rybízu

Od: zavinac® odpovědí: 8 změna:

zdravím, potřebuji poradit, kdy mohu ostříhat rybíz? Teď nebo na jaře? A jak se rybíz stříhá?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Veškeré stříhání rybízu nechte na jaro, na podzim nic. Pak stříhejte až u země ty nejstarší pruty. Zpravidla mají už špatnou kůru a určitě budou nejtmavší.

hodnocení

pckop---děkuji ,,nebyla jsem si jista.

rv*
hodnocení

1x

Rybíz je plevel, jde stříhat kdykoliv. Nejpohodlnější je to v létě ještě s plody, ty se pak lépe obírají a nové letorosty mají dost času, aby prosvětleným keřem prorostly.

jabraka*
hodnocení

1x

vhodnější je podzim.U keřového rybízu se odstraní starší větve jako 3-4 roky-celé až u kořenů.Ostatní se nechají,pokud jsou přerostlé,zakrátí se při květu nad posledními květy.U stromkového se odstraní větve,příliš zahušťující korunku.

JABRAKA

Stříhání rybízu

balzerka
hodnocení

0x

Teď jen ustřihnětě z rybízu staré větve, případně poškozené, u země. Zbytečně drží choroby a zjara budou "tahat mízu" na úkor mladých. Stejně je na jaře kvůli hustotě keře odstraníte. Na jaře už jen zakrátíte.

hodnocení

0x

A jak je to se stromkovým rybízem? Ty moje jsou nějak neduživé. Díky a omlouvám se za "příživu" na otázce Zavináce.

hodnocení

suzy,,já nemám stromkový,ale mám keře jako hrom,ani do nich nevidím,musím počkat až opadne listí.

jabraka*

Určitě na zimu,keř silně zredukuj odstraněním starých větví.Ponechávají se v keři 3 - 4 větve.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]