Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu ještě v téhle době přesadit květinu?

Od: lolek odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chci se jen zeptat jestli se ještě můžou přesazovat rostliny. Koulpil jsem si pokojový cypřiš a crassulu sarcoaulis. A ještě bych se chtěl zeptat jestli můžu pokojový cypřiš rosit.

Děkuji za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

4x

Květiny přesazuji kdy to potřebují nehledě na období.Prospívají dobře - Cypřiš nesmí být přelitý,ale rosení mu prospívá.

Já taky a nikdy nebyl problém,

hodnocení

2x

chovatelka.cz/...

Když ho přesadíte teď, nic se nestane. Jen mu nedávejte o hodně větší květináč. Bude mít problémy zaplnit ho kořeny a půda, ve které bude, bude zbytečně plná soli, plísní a houbových potvor. Nezapomeňte na drenáž, aby když ho přelijete, nestál kořeny ve vodě.

emilka12*

Nepřesazovat ,

až na jaro.Určitě to nepotřebuje.Rosit se muže a přez zimu mu dát nejvíc světla a málo vody.Přez léto letnit.Dej foto.

Nechal bych to až na jaro. Dát rostlině na zimu substrát plný živin (hlavně cypřiš) a tím ho nutit k růstu v nepříznivých podmínkách se mi nezdá. Za mě tedy až jaro.

doplněno 30.09.16 11:58:

Babkazov, nutit rostlinu růst v zimě, ať v bytě nebo venku, je nesmysl, který v krajním případě vede k úhynu rostliny. To považuji za základ pěstování všeho a občas žasnu, co se, nejen zde, propaguje.

Pckop, dobré vysvětlení. *palec*Budu si to pamatovat i pro jiné kytky.

hodnocení

1x

Pokojovky se přesazuji pokud už v původní zemině nijak neprospívají, nebo už vlastně žádnou zeminu nemají -květináč je celý prorostlý kořeny. Nejvhodnější doba na přesazování je na jaře před novým rašením rostlin.O tom žádná. Přesazování v jinou dobu se nevylučuje,ale prakticky se provádí jen v nutných případech,např jako poslední možonst záchrany, je-li rostlina něčím silně napadnuta,nebo ji hrozí přímo uhynutí.To jen všeobecně.

A teď k vaší otázce.Záleží v jakém substrátu jste si cypříšek přinesl domů. Jestli jste jej zakoupil v nějakém marketu a né v kamenném květinářství, tak moje zkušenost je taková,že rostliny v marketu zakoupené jsou většinou zasazeny pouze do rašelinového substrátu,který sice zadržuje mnoho vody(to aby v marketu nemuseli tak často zalévat:-D) , ale je chudý na živiny.Sice cypříšek vyžaduje půdu kyselou, ale propustnou a bohatou na humus.Konečně o pěstování cypříšku máte vše v odpovědi od babkazov. V zimě nemají rostliny tolik světla, proto nepotřebují zálivku tak častou jako v době vegetace,zalévá se proto méně i z důvodu,aby se tolik nepodpořil jejich růst.A hlavně mladý cypříšek je velmi choulostivý jak na přelití tak i sucho, jak jste se dočetl v odkazu.Jinak je na pěstování nenáročný,Pokud je tedy jenom v rašelinovém substrátu, já bych ho osobně přesadila do správného substrátu(viz odkaz), myslím si,že tím nic nezkazíte, ale né do většího květináče.A hlavně nepřihnojovat ! To je můj názor.Tož,tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]