Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat agave

Od: sheila* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, asi před dvěma roky jsem od kamarádky dostala malinkou agave (alespoň mi bylo řečeno, že to agave je), mám jí na okně, krásně se mi rozrostla, takže z ní už jsou vlastně tři a nedávno mi všechny vykvetly a teď jsou u nich malinké odnože, mám je každou přesadit do nějakého malého kelímku? A také se chci zeptat, jestli je pěstuji správně, mám je na okně, takže přímé světlo a zalívám je minimálně, občas vespod uschne pár listů, tak nevím, jestli je to nomální nebo dělám něco špatně. Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ano, je velmi dobře množitelná právě odnožemi. S tím kvetením je to trochu divné, u nás je to jev dost vzácný. Určitě během léta slunečné okno nebo venku, během zimy mají raději vzdušné a chladnější místo - ne však mráz. Během zimy téměř sucho, jinak mírné vlhko (v hlíně). Zde doslova platí: příliš málo vody a živin je lepší než příliš mnoho... Pokud se během léta přihnojuje, pak velmi mírně a jen hnojivem na kaktusy.
sheila*
hodnocení

Ty květy jsem si vyfotila, ale momentálně nemohu najít ty fotky, až je najdu, tak vám je pošlu, třeba mi řeknete, že to vůbec není agave:)

Hledej, pokud nebudeš úspěšná, popiš je - hlavně barvu, velikost a tvar.
al bunda*

Jsem dost skeptik v tom, že by šlo o agáve. To kvete jednou za život, květy jsou třímetrové..
Viz tady letinka.bloguje.cz/.... Spíš se domnívám, že jde o čínský oves (Bilbergia nutans).

Agáve je mnoho druhů, některé jsou opravdu malé (Ferdinandi, Parrascana, Stricta nebo Victoriae-reginae). Většina jich ale kvete až po mnoha letech (i 50 let) a pak uhyne. Dají se množit pak odnožemi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]