Nejste přihlášen/a.
ahoj,je možné již trhat šípky nebo ještě pár dní počkat.Děkuji předem všem odpovídajícím
Já je trhal před mrazem proto,že jsou tvrdé a člověk néní od ních jako čuně žpinavý,což po přejití mrazem nelze,protože značně změknou a jsou jako bláto.Jinak já je sušil v eletrické troubě při 50stupních pokryté na třech plechách tak dlouho až byly tvrdé,obyčejně po 24 hodinách jedna dávka,což při počtu 10kg jsem sušil asi 1 týden.Potom jsem je mlel na masovém strojku č.10 a po semletí jsem dával dvě polěvkové lžíce do papírového pytlíku v kávovaru a nechal přejít varem,protože mám doma také sušenou aronii,tak jsem do pytlíku k šípkam přidával i malou lžičku aronie,aby to mělo jak dobrou chut,tak i barvu.Tímto spůsobem vám ochlupení nepřekáží ze šípků,jinak však je musíte pouze usušit a nemlet.použivat je potom musíte tak,že namáčíte celé,nejlépe přes noc v nádobě,podle toho kolik chcete si udělat čaje.Dnes už mám zasobu nadělanou nejméně na dva roky dopředu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.