Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Chtěla jsem se zeptat mám doma v pokoji na skříni dieffenbachii a žloutnou mi listy a přitom jí zalévám pravidelně. Ve škole jsme se učili že nesmí být příliš suchá zemina jinak konce listů zasychají ale já mám prlbém vtom že žloutnou Stříhám je a přitom tam furt jsou .. Co stím?
Tuto dobu mužeš (lepe řečeno musí) omezit zalivku .Listy žloutnou proto že jsou kořeny v mokru začínaji hnít
doplněno 08.12.12 17:10:Je to vodou ,nemusíš květínu přemistnovat protože jestli v místnosti jsi tak květině též přisvětluješ proto ma dost světla .Diffenbachie snese i polostín.
doplněno 08.12.12 17:13:A ještě doplním nesnaší průvan ,prudké snižený teploty,přehnojení
Difenbachie má ráda hodně světla. Pokud jí máte na skříni a daleko od okna, tak trpí nedostatkem světla. Nyní jsou krátké dny a když jí máte dál od okna, tak mohou listy žloutnout. Zkuste jí přemístit na světlejší místo, nejlépe na okno. Já v zimním období zalévám difenbachie až zemina není příliš vlhká. V létě zalévám hodně, v zimě méně.
doplněno 08.12.12 15:48:Nevím jaké máte okna, já mám plastová a květiny chladem netrpí. Máte - li pocit, že na vašem okně je moc chladno, tak jí dejte na zem co nejvíce ke světlu. Není vhodné jí dávat blízko radiátoru. Můžete jí umístit třeba i na stolek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.