Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název stromku a zda má jedlé plody

Od: hrdaalena® odpovědí: 2 změna:

Na dovolené u Jadranu jsem si vyfotila tento stromek, viděla jsem jej poprvé.Chtěla bych znát jeho název a dozvědět se o něm něco více.

Název stromku a zda má jedlé plody
Název stromku a zda má jedlé plody #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

8x

Zdravím. Tento stromek je Štětkovec - Kalistemon. Roste ale spíš jako keř. U nás se pěstuje jako přenosná (od května do října až listopadu venku) pokojovka. Má krásné různě velké květy: ve tvaru "štětky na mytí flašek" v různých odstínech červených a růžových barev, snad i žluté. Bez slunce nepokvete. Dobře dřevnatí, ale doma v teple a suchu ho rády napadají puklice. Jinými chorobami prakticky netrpí. Dá se koupit v květinářství. Kuličky na větvích jsou semeníky, ale jsou tvrdé, k jídlu nevhodné. Ida

doplněno 19.09.16 13:54:

Hrdaalena, jsem ráda, že jsem mohla prospět. *tuc*

hodnocení

Idanova moc děkuji, takže je to již odkvetlý štětkovec.Opravdu jsem o této rostlině nikdy neslyšela. Díky vám jsem zas o něco chytřejší. Jen to jméno se mi nelíbí:-D idyž její název přesně vystihuje vzhled květu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]