Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemoc stromu

Od: luciefischer odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu co je to za nemoc na kmeni broskvi a jak se jí zbavyt.

Nemoc stromu
Nemoc stromu #2
Nemoc stromu #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já bych řekla,že stromek máte napadnutý vlnavkou krvavou, ačkoliv se tento druh mšice vysytuje především na jabloních, může lokálně napadnout i jiné stromy. Její kolonie připomínají chomáčky vaty.Saje během vegetace na dřevnatých větvích, vyjímečně i na letorostech.Pokud se tedy nepletu, tak při setření chomáčku by vám měla vzniknout mazlavá hmota.Stromek bych zkusila celý ručně otřít a před zimou patu kmenu obsypat prachovým páleným vápnem.Pokud se objeví na jaře opět, pak použít Mospilan 20 SP, postřik se dle potřeby opakuje a začít s ním hned při prvním výskytu vlnatky.

luciefischer
hodnocení

Děkuji za odpověd.Vlnavka krvavá to ale není asi.Když se to rozetře tak je to jako prášek suché.

Také mě na první pohled napadla vlnatka krvavá, ale ta napadá hlavně jabloně. Nevím, co to je, předpokládám něco houbového. Kůru bych očistil a natřel bordeauxskou jíchou.

floro*

Červci, ošetření jak jste řekl nebo biool, careo postřik

hodnocení

0x

Nedá mi to, zkusila jsem ještě po zvětšení fota podívat se přes lupu a zahlédla jsem malé otvůrky do kůry, nebo to jsou puklice?.Jestli se mýlím, tak mi to vyvraťte.

floro*

Červci. Zadejte si do googlu, vypadne vám spousta druhů.

luciefischer
hodnocení

Děkuji všem moc za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]