Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název rostliny

Od: cubanec* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,poraďte mi prosím název této rostliny specifika jejího pěstování(druh půdy,zalévání hnojení,...)
děkuji

Název rostliny

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cubanec*
hodnocení

a ještě jsem zapomněl...žloutnou a opadávají jí listy,čím to může být?díky
ukulele*
je to pryšec, teď nevím jestli troj, nebo dvojžilný. Tuto rostlinu má, nebo měl snad skoro každý z nás, vyžaduje poměrně hodně světla a domnívám se, že i celkem pravidelnou zálivku, hnojit se nemusí, je to stepní rostlina a tak vystačí jen s živinami v půdě, občasné přesazení zajistí přísun nových živin, nebo můžeme trochu přihnojit Kristalonem, nebo jiným univerzálním hnojivem. Nesnáší průvan a studený vzduch už vůbec, ale ani třeba sálavé teplo z radiátoru.
Prohledal jsem opravdu poctivě veškeré prameny knižní i internetové. Ačkoliv je pryšců více jak tisíc druhů, na kolikakolivžilný jsem nenarazil. Běložilný byl, ale bylo to o něčem úplně jiném... Prosím o upřesnění.
zvedavej*
A neni to náhodou třeba spíš něco od fíkusů?
lenuska*
Tuto květinu jsem taky měla. Listy mi taky žloutly a odpadávaly, ale to je normální. - je to tím jak roste. Ze začátku mi vůbec nechtěla růst, ale po přesazení do většího květináče mi krásně vyrostla.
zvedavej*
A co to teda vlastně máš za kytku?
lenuska*
Nevím, kdysi mi ji dala tchýně. Jediný s čím jsem mohla poradit byly ty listy.
torysa

Je to Pryšec běložilný. Mám tuto úúúžasnou kytí doma v několika exemplářích.Je jednoduchá na pěstování.Nesnese průvan a zalévám 2x týdně,v létě 3-4x týdně.Že opadávají listy v zimě je normální.Někdy zůstane holý kmen ale to doroste.Já mám spoustu nových těchto kytí a je mi líto to vyhodit.Tedy budu mít džungli z pryšců.Já jim říkám samopaly,protože vystřelují semínka všude možně,hlavně do jiných květináčů a fofrem.Papa.

cubanec*
09.01.08 17:26
hodnocení

DÍKY VŠEM :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]