Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náletová rostlina

Od: veroslav odpovědí: 4 změna:
Na balkon panelového domu mi z břízi rostoucí opodál vítr zavál semena pod oplechování kraje balkonu. Semena se uchytila vzklíčila a těchto malých rostlinek brízy se nemohu zbavit. Vždy po mechanickém odstranění vyraší opět . Již pátým rokem po sobě. Jak je lze trvale odstranit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, bude muset nastoupit chemie - tedy, vhodný preparát na hubení rostlin, který si zakoupíte v drogerii, použijete dle návodu, počkáte a až po odumření rostliny ji mechanicky odstraníte. Zdravím!

P.S. Další možnost je to oplechování lépe utěsnit, resp. předělat, aby tam semínka neměla šanci.

floro*
hodnocení

1x

Nejlépe zamezit vpadání semínek do prostoru pod oplechování. Zjistěte kudy padají a vyspravte vhodným tmelem. Jakým, to vám poradí v prodejně. Pokud padají vrchem, zřejmě vám tam i zatéká.

balzerka
hodnocení

0x

Malé vám zničí nějaký totální herbicid. Pokud jsou větší, tak už něco na dřeviny. Nejlepší zkušenost mám s Garlonem. Někde mi řekli, že už se nevyrábí, ale viděla jsem ho na internetu. Ve větším městě bude i v obchodě. Pokud je náletových dřevin málo, dá se Garlonem rostlina poctivě natřít štětcem.I třeba řezná plocha. Pak se pár týdnů čeká. Herbicid musí v rostlině kolovat a projít až do kořenů.

72mona3*
hodnocení

0x
Nevyraší opět, ale jsou to stále nová semínka (semenáčky). Jak už tu bylo psáno, dát balkon do pořádku. Jinak to bude práce sysifovská. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]