Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za planou rostlinu?

Od: slupka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

neví někdo co to je za rostlinu? Roste na Jižní Moravě v kamenitém břehu bývalém lomu, nyní zaplavený vodou. Škoda, že jsem neulomila kousek listu, zda z něj vytéká bílé mléko, protože se mi zdá na druh pryžce. Nebo? Děkuji za Vás čas.

Co je to za planou rostlinu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sáhla jste si na tu rostlinu? Já mám pocit, že je tuhá, kapku jako bodlák. Ten má taky takové pevné, ostré, na špičkách pichlavé listy. Je možné, že se pletu, ale příjde mi, že jsem se s ní kdysi setkala.

slupka*
hodnocení

babkazov - děkuji za Vaši reakci. Bohužel jsem na rostlinku nesahala. Příště osahám, ulomím lístek a očuchám. Na bodlák jsem nepomyslela. Podívám se bodlákům na zoubek. Srdečně Vás zdravím.

72mona3*
hodnocení

2x
Trochu připomíná Hebe, co jsem měla na zahradě... M.
doplněno 10.09.16 11:01: Vlastně nemáte zač...řekla bych, že hebe u nás běžně neroste, jen mi ho tato rostlinka silně připomíná.
doplněno 10.09.16 15:00: A ještě něco mi to připomíná: písečnici. Možná horskou. Patří k hvozdíkovitým.
slupka*
hodnocení

72mona - děkuji za Vaši reakci. Na hebe jsem taky nepomyslela. Postavení listů by odpovídalo. Prozkoumám. Srdečně zdravím.

cesmina*
hodnocení

2x

Prozkoumala jsem na internetu Váš nápad z pryšcem.Mohl by to být Pryšec sivý- Euphorbia seguieriana.

Také bych se k tomu přikláněla - botanickafotogalerie.cz/...

Co je to za planou rostlinu? #2

slupka*
hodnocení

Cesmina a ildika děkuji za výborný typ. Odpovídá sivé zabarvení rostliny, ostré zakončení listů, stanoviště a lokalita. Jedná se o silně ohroženou rostlinu. Existuje také varianta minor a možná je to právě on. Konečně neznámá rostlinka má jméno. Moc děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]