Nejste přihlášen/a.
Mám asi 15 let na zahradě tůji,vyrostla až do výše asi 8 metrů,mám ji nechat dál,nezlomí se pří větru? Nebo ji mám ořezat Je zrovna vedle plotu se sousedem a mám obavy,aby nespadla k němu.
Na zahradě jsem měla vysokou túji. Nelíbila se mi tak vysoká, protože dookola nic nebylo vysoké. Příliš čněla. Uřízla jsem jí vršek a každý rok hlídala, aby nerostla do výšky. Celou jsem ji stále ostřihávala do tvaru válce. Zhoustla a byla moc krásná a zajímavá. Na zimu jsem ji ze začátku svazovala, ale pak zhoustla a sníh ji nevadil. Zase ho tolik nebylo. Když bylo třeba, setřásla jsem ho.
Thuje v zámeckém parku v Buchlovicích nemají daleko ke dvaceti metrům, nelámou se, nepadají a ani se ke spadnutí nechystají. Proto vám radím, nenechte se strašit. Osmimetrový strom je malý strom a vítr ho nepoláme, ani nevyvrátí. Ještě pár jich přisaďte, ať ta jedna není sama, ať se vítr nedostane pod ni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.