Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vysoká může být túje-nezlomí se?

Od: karlosdos* odpovědí: 4 změna:

Mám asi 15 let na zahradě tůji,vyrostla až do výše asi 8 metrů,mám ji nechat dál,nezlomí se pří větru? Nebo ji mám ořezat Je zrovna vedle plotu se sousedem a mám obavy,aby nespadla k němu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na zahradě jsem měla vysokou túji. Nelíbila se mi tak vysoká, protože dookola nic nebylo vysoké. Příliš čněla. Uřízla jsem jí vršek a každý rok hlídala, aby nerostla do výšky. Celou jsem ji stále ostřihávala do tvaru válce. Zhoustla a byla moc krásná a zajímavá. Na zimu jsem ji ze začátku svazovala, ale pak zhoustla a sníh ji nevadil. Zase ho tolik nebylo. Když bylo třeba, setřásla jsem ho.

doplněno 04.09.16 08:01:

tuje-zerav.cz/...

Jak vysoká může být túje-nezlomí se?

72mona3*
hodnocení

0x
Většina letitých tújí, co jsem kdy viděla, se nikdy nezlomila. Maximálně ohla pod tíhou sněhu. Mají pružné větve. M.

Každý strom se může zlomit, ale je to dost nepravděpodobné.

figurek*
hodnocení

0x

Thuje v zámeckém parku v Buchlovicích nemají daleko ke dvaceti metrům, nelámou se, nepadají a ani se ke spadnutí nechystají. Proto vám radím, nenechte se strašit. Osmimetrový strom je malý strom a vítr ho nepoláme, ani nevyvrátí. Ještě pár jich přisaďte, ať ta jedna není sama, ať se vítr nedostane pod ni.

mapy.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]