Zakoupil jsem si Yuccu a nevím zda ji mám přesadit nebo ne a jak často ji zalívat a jestli hnojit a čímZda máte někdo zkušenosti s pěstováním Yuccy prosím o Vaše zkušenosti.
Neuvedl jsi jakou yuccu máš, ta s užšími a barevnými listy snese vyšší teploty v zimním období *25C, ta s širokými listy a silným kmenem vyžaduje chladnější zimování*15C, omezená zálivka, přesazováním nic nezkazíš, ale pokud to není nezbytné, tak bych ji přesadil až zjara. Hnojit můžeš univerzálními hnojivy = Kristalon pro pokojové rostliny apodobně. Literatura udává, že jsou yuccy nenáročné na světlo, řekl bych, že moje yuccy poněkud chřadnou dám-li je dál od okna, ale je to jenom můj postřeh...
ronalik*
Posílám foto
ronalik*
nevím jaký je její název mám foto a nevím jak Vám to poslat.
Nepřesazovat, asi ji jako novou chcete mít v interieru. Ne ke zdroji tepla, nenechat proschnout prsť, přihnojit tekutým hnojivem do zálivky ob týden... až se nabažíte pohledu na novou rostlinu, nechte jí přirozený vegetační program... Jak výše psáno, je těchto rostlin mnoho druhů, uvedl jsem jen univerzum, které nic nezkazí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.