Nejste přihlášen/a.
Píšete, má i polostín. Po třech letech se okolní rostliny rozrostly a toho stínu je již více. Druhé foto je toho důkazem. Píšete o tůji, ty bývají vysoké.
Mám ho také a některé listy v zadu v plném stínu, místo aby byly do červena, jsou zelené. Já mám zezadu zase smrky Omorika.
Podle mě se ani nejedná o klasickou atropurpureu. Japonských javorů je velká spousta kultivarů, které dokonce měmí barvu během roku. Od barvy rašení, mladých plných listů, starších a starých, také na to má vliv teploty - vysoké letní denní, rozdíl teplot ve dne a v noci, intenzita slunečního svitu. Moje tchýně třeba má atropurpureu, která je z polovyny zastíněná, a je vybarvená rovnoměrně. Pokud stroměk vyloženě neživoří, nijak bych se s tím netrápila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.