Nejste přihlášen/a.
Mili radcove,
dostala jsem na jare or kamaradu malou rostlinku ktera hezky voni. Kvety se oteviraji az vecer, bohuzel oni zapomneli nazev. To je pak tezke hledat podle obrazku. Nevite jak se jmenuje?
Ano, je to nocenka.
Semena nechte pořádně vyzrát a můžete je příští rok použít. Při pěstování na záhoně se semení sama.
Moc dekuji, je to opravdu nocenka. Ted to jde najit podle toho nazvu. Dekuji! Myslite, ze ty cerne kulicky jsou semena ktera muzu zasadit pristi rok?
Opravdu je to nocenka. cs.wikipedia.org/...
Možná, že změní i barvu, když na stejném místě vydrží několik let.
Hahanaj, ona má na kořenech hlízky, Nevysemeňuje se.
Hahanaj, nene, nic jsem nevyndávala. Měla jsem ji na zahradě žlutou a pink a další rok stříkanouT Také roste u zadního vchudu vedlejšího baráku. Tam se o ní nikdo nestaral a už si kvete po mnoho let. Dokonce tam i rok nebyla, ale další rok vyrostla a vykvetla znovu. Letos vlastně ani nevím, málo tudy chodím. Až půjdeme s psinou čurat, kouknu.
pěstuje se i ze semen - nikdy jsem ji sama nesela a vždy vyrostla- pokud je z hlíz musí se hlízy na zimu vyndavat
každá máme svou zkušenost
Všechny odpovědi jsou správné, já bych jen doplnila, že se jmenuje nocenka jalapovitá a úplně nejlepší je sesbírat ta černá semínka a každým rokem ji vysít. Kdysi jsem zkoušela ty hlízky uchovat přes zimu jako jiřiny, ale nevydržely. Nejvońavější jsou v podvečer a někdy na ně nalétávají dlouhozobky svízelové, to jsou takoví lišajové a spousta lidí je považuje za kolibříky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.