Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámá rostlina - řecký eukalypt

Od: miro* odpovědí: 9 změna:

Mám doma pokojovou rostlinu, která byla údajně zakoupena pod názvem"řecký eukalypt". Není dřevitá, má kožovité ochlupené listy (trošku podobné meduňce)i rozvětvený stvol a je velmi silně aromatická - opravdu voní jako eukalypt. Poradí někdo, jak se rostlina jmenuje? Snadno se množí řízkováním.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zkus zadat do vyhledavače (nejlépe Google-obrázky) termín blahovičník a projdi nabídnutými obrázky.
Tento jsem fotil nedávno v Řecku...
Neznámá rostlina - řecký eukalypt

ukulele*
hodnocení

0x
Ahoj Miro, zcela určitě se jedná o Rýmovník, neboli Plectranthus, česky moud nebo molice. Čeleď Lamiaceae, hluchavkovité.Jak mi potvrdil i pan Václav Větvička. Přeji Ti mnoho zdaru v pěstování této rostliny
Nooo, já nevím, co přesně řekl pan Větvička. Ale při určení, které zde uvádíš, chybí to podstatné - vůně. A ta je tak markantní, že ji nelze pominout... Pan Větvička od tebe asi dostal nedostatečnou informaci.
ukulele*

Tý jo! To nevím, že se musí uvádět při přesném určení rostliny i její aromatičnost?! *frajer*

ukulele*

Toto je můj rýmovník
No, je... no a co s tou otázkou? Ta o rýmovníku opravdu není...
al bunda*
No a co s tou odpovědí? Ta není vůbec o ničem. Máš radit, ne kibicovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]