Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máte nějaký vyzkoušený tip na snadnější louskání vlašských ořechů, aby to šlo lépe? Louskáček i kladívko znám...
Našel jsem tip na zmrazení nebo naopak zalití vařící vodou. Moc se mi to nezdá, co to provede s kvalitou ořechu?
Jak louskáte vy ve větším množství?
Díky
Zdravím,
stojan na vrtačku (ideálně litinový), do toho upnutý vysoustružený osazený "špunt", další kus kovu (rovného - třeba kovová destička) dolů na upínací desku. Cca 3x rychlejší než postup se svěrákem z videa - plnou igelitku vlašských ořechů (normálních, ne tzv. kameňáků) lze bez problémů rozlouskat za 15minut. A klidně si u toho můžete i sednout - co pohyb pákou dolů, to ořech.
Loni na Vánoce jsem naloupala 15kg jader. používala jsem klasický louskáček na ořechy a sledovala u toho TV, ořechy "papíráky" byla radost louskat a vylupovala se celá jádra ev. půlky jader, další druh bylo louskat za trest a ještě jsem na vyloupnutí jádra musela použít nožík, málo které jádro byly dvě krásné půlky. Žádný fígl na snadné louskání neznám, snad jen ten, že ty tvrdé nechám namačkat manžela.
Ahoj.
My jsme doma louskali ořechy takovou dřevěnou udělávkou. Mělo to v jedné dlabané ,,kouli,, díru na ořech a do ní se šrouboval dřevěný šroub od další dřevěné koule fungující jako rukojeť. Žena si to přivezla z Ruska nebo Bulharska. Šlo to tím parádně. Žádná těžká robota.
Ale, já mám sousedku, která hrozně ráda louská ořechy. Dělala by to i zdarma na kšeft. Mám dojem, že na tom louskání dokonce ujíždí. Získal jsem loni asi 10 kg ořechů a všechny mi je vylouskala. Všech jsem se nakonec šikovně zbavil. Rozdal jsem je a pak se mi začaly občas vracet ve výrobcích z kuchyní obdarovaných.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.