Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozmnožit z jedné hlavy hroznové víno

Od: zavinac® odpovědí: 8 změna:

Jak rozmnožit z jedné hlavy hroznové víno? Víte někdo jak? díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

2x

Při stříhání na konci zimy odsřižené šlahouny nakrátit a a/ do vody b/ dát do stimulátoru a pak do vlhkého písku do tepla. Někdo je dává zakořenit do kostek z čedičové vaty. Některé odrůdy koření lépe, než jiné.

hodnocení

2x
Ahojte Zavináčku.Vlastními slovy bych to asi zkomolila,takže Vám posílám odkaz.Je to tak správně.Ty pruty ale nepřikrývám sklenicí,pouze je přihrnu zeminou :)Ve většině případů se dá množit ledasco,a tedy i réva vinná!Postup by měl být asi takovýto.:Větvičku odlistíme ostříháním listí(pozor na pupenová očka)a spočítáme si čtyři očka která příjdou do půdy a čtyři očka která budou nad povrchem.Do jamky která je dostatečně hluboká aby se tam ty spodní pupeny vešly nalijeme vodu a necháme vsáknout strčíme tam řízek a obsypeme zeminou a opět zalijeme,teď můžeme udělat dvojí řešení-buď přiklopíme sklenicí nebo zasypeme zeminou jako růžičky.S jarním odkrýváním v tomto případě počkáme co nejdéle.

hodnocení

0x

Já mám ráda stále něco zeleného nebo barevného ve váze. Začátkem léta jsem šla zkratkou kolem zapomenutého pozemku, kde roste víno. Ulomila jsem si 3 větvičky a ony mi ve váze zakořenily. Teď už mám snad potřetí, ale už nekoření. Ve váze je neuvěřitelně dlouho zelené. ;) Ty kořínky pustilo straěně rychle. Snad po týdnu už byly na zasazení do země.

Jak rozmnožit z jedné hlavy hroznové víno
Jestli máš šlahouny dlouhé, můžeš to normálně zahřížit. Ohnout k zemi připichnout do země drátem a zahrnout hlínou nebo pískem. Když budeš v místě zahřížení čas od času zalévat tak pustí kořínky i odrůdy které se z řízků množí jen velmi neochotně. Jinak najaře před sezónou nastříháš 30 cm dlouhé klacíky a napícháš do záhonu tak že ven kouká jen poslední očko a většinou se tak 80% chytí. Stimulátor není podmínkou ale zvýší úspěšnost.
doplněno 17.08.16 20:52:

Pro inspiraci. I tohle byl před 4 roky takový klacík

Jak rozmnožit z jedné hlavy hroznové víno #2

hodnocení

0x

Představte si, že ty větvičky ve váze, pustily zdravé, masívní kořínky ještě teď, na podzim.

Jak rozmnožit z jedné hlavy hroznové víno #3
Jak rozmnožit z jedné hlavy hroznové víno #4

floro*
hodnocení

0x

Mno, hroznové víno se nemnoží, ale pije :D Je to jako by jste řekl, že slivovice jde v květináči namožit. Ale taková vinná réva se množit dá celkem jednoduše.

Ostříhané větve s jedním kolínkem (ustřížené těsně nad očkem pod očkem zbylivším) zapíchnete do dostatečně vlhké půdy v květináči a velmi snadno zakoření. Ale pravokořenné révy může zlikvidovat mšička révokaz, která parazituje na kořenech. Proto se réva roubuje na odolné podnože.

jofa*

V nevinařské oblasti si pěstuji vinnou révu takto. V březnu vezmu vyzrálý silný výhon asi se sedmi očky a nechám v písku do května. Až je teplo kolem 15. května pokrátím na 4-5 oček 1,5 cm nad a pod posledním na konci. Mírně šikmo s jedním očkem nad povrchem přihrnu zeminou. Letos je jeden z nejlepších let pěstování. Stříkám jednou dvakrát přípravkem Discus a Kumulus (vidět na listech letošní vynikající úrody, letos hodně sluníčka)).

Jak rozmnožit z jedné hlavy hroznové víno #5
Jak rozmnožit z jedné hlavy hroznové víno #6
hodnocení

jofa ,,,,jsou krásné hrozny ,,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]