Prosím o radu, jak zacházet s vánoční hvězdou. Koupila jsem ji asi před týdnem. Po zakoupení jsem ji přesadila do jiného květináče, protože kořínky dole koukaly. Od přesazení stále opadávají spodní listy a bojím se aby do vánoc neopadala celá. Co jsem udělala špatně? V pokoji moc teplo nemáme. Jak se má zalívat?Díky.
To jak se starat o tuto rostklinu najdeš zde: chovatelka.cz/... druidova.mysteria.cz/... Co se týká opadávání listů: V těchto týdnech již rostlina začíná odkvétat. Neděste se však opadávání listů. Jedná se o zcela běžnou záležitost a rostlina nám pouze oznamuje, že se chystá k odpočinku. Převzato z: domacidilna.cz/... Přesazování s tím tedy nemá co dělat Viď Ale.
al bunda*
Přesazení je zásahem který více, či méně poškodí kořeny, jež následně nedokážou vyživit ten počet listů, který byl na rostlině původně. A rostlina shazuje listy, které nedokáže uživit.
To myslím ne. Kořenový bal je oproti několika málo kořínkům o které přijde při přesazování dostatečně veliký. Každopádně je přesazení rostliny jistým zásahem do jejího jinak poklidného života což se může projevit i shazováním listů. Spíše bych se ale přikláněl ke své původní odpovědi. Nežere, spíš mě mrzí, že je začínáme upřednostňovat kvantitu odpovědí nad jejich kvalitou.
al bunda*
Jen tak mezi námi, já nevím, jak přesazovala a do jaké míry poškodila kořeny. Už to, ŽE přesazovala byla blbost. To jsem si dovolil vyjádřit. Nic víc. Opět jsem se podělil o zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.