Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční hvězda - jak se o ni starat

Od: lemar0 odpovědí: 5 změna:
Prosím o radu, jak zacházet s vánoční hvězdou. Koupila jsem ji asi před týdnem. Po zakoupení jsem ji přesadila do jiného květináče, protože kořínky dole koukaly. Od přesazení stále opadávají spodní listy a bojím se aby do vánoc neopadala celá. Co jsem udělala špatně? V pokoji moc teplo nemáme. Jak se má zalívat?Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x
Obávám se, že problém je právě v tom přesazení...
Hezký den.

hodnocení

0x
To jak se starat o tuto rostklinu najdeš zde:
chovatelka.cz/...
druidova.mysteria.cz/...
Co se týká opadávání listů:
V těchto týdnech již rostlina začíná odkvétat. Neděste se však opadávání listů. Jedná se o zcela běžnou záležitost a rostlina nám pouze oznamuje, že se chystá k odpočinku.
Převzato z: domacidilna.cz/...
Přesazování s tím tedy nemá co dělat :) Viď Ale.
al bunda*

Přesazení je zásahem který více, či méně poškodí kořeny, jež následně nedokážou vyživit ten počet listů, který byl na rostlině původně. A rostlina shazuje listy, které nedokáže uživit.

Co Tě žere?

To myslím ne. Kořenový bal je oproti několika málo kořínkům o které přijde při přesazování dostatečně veliký. Každopádně je přesazení rostliny jistým zásahem do jejího jinak poklidného života což se může projevit i shazováním listů. Spíše bych se ale přikláněl ke své původní odpovědi.
Nežere, spíš mě mrzí, že je začínáme upřednostňovat kvantitu odpovědí nad jejich kvalitou.
al bunda*

Jen tak mezi námi, já nevím, jak přesazovala a do jaké míry poškodila kořeny. Už to, ŽE přesazovala byla blbost. To jsem si dovolil vyjádřit. Nic víc.
Opět jsem se podělil o zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]