Nejste přihlášen/a.
Ahoj, tohle mi vyrostlo pod jabloní během desetidenní dovolené. Nevíte někdo, co je to za houbu?
Konečně jsem se dostala k tomu, udělat další fotku. Velká plodnice už není použitelná, zato se objevilo asi 20 nových. Pozná někdo, o jakou houbu se jedná? Dík
Holubinka to určitě není.Podle mě to je běločechratka obrovská.(ˇvšechny znaky tomu nasvědčují) dorůstá až do průměru klobouku 45cm od července do října a jestli vidím dobře, tak na 1.fotu je vidět průměr klobouku cca 40cm. Patří mezi pečárkotvaré, čeleď čirůvkovité.Je sice jedlá, ale podřadné kvality, protože zapáchá,lze použít jen mladé plodnice. Žádný kulinářský zázrak to ale není. Většinou roste skupinovitě.
Podle mě je to holubinka bílá, nebo nějaký ryzec. Pokud po odlomení kusku klobouku roní "mléko", je to ryzec.
Tady jsou popsány bílé ryzce:
Možná je to hned ten první - ryzec plstnatý?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.