Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč neplodí samosprašné kiwi

Od: jiristolfa odpovědí: 5 změna:

Na zahradě máme šestileté bohatě rozrostlé samosprašné /podle tvrzení renomovaného prodejce/ kiwi - již druhým rokem vždy začátkem června bohatě rozkvete, ale... prostě neplodí...:

- včely i čmeláci jsou

- přihnojeno, zaléváno

- nedmořská výška pod 600m.n.m. - kde děláme chybu, jak ji odstranit? Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

1x
Napište odrůdu, možná renomovaný prodejce kecá.

Máte detailní fotky květů? Jedině podle nich se dá určit, jestli máte samce, samici nebo samosprašné. Máte kolomiktu, argutu nebo chinensis? Odrůda, kterou někdo sdělil, nemusí sedět. Co je renomovaný prodejce?

hodnocení

0x

Vypadá to, že máte asi samce. Nebo se květy neopylily. Byly včely?

pohanka*
hodnocení

0x

I pro samoprašnou odrůdu je doporučováno vysadit jeden keř jiného druhu.

Úroda je potom určitě o moc lepší.

hodnocení

0x

Tak přesně tohle se stalo mé kamarádce. Prodejce prostě kecal. Já jsem si koupila jiný druh, samce i samici, ale mně zase zmrzla ta samice. Pak už jsem se na to vykašlala. Navíc jsem se dočetla, že prý ty plody nejsou nic moc. Ani náhodou prý nemají tu chuť a ani velikost jako ty, které koupíte. Většinou jsou drobné a chuťově hodně kyselé. Co je na tom pravdy, nevím, četla jsem to na netu kde o tom mluvili pěstitelé. Ale jestliže to vaše kvete a je i opylováno hmyzem, tak mu bude chybět opravdu ten samec. Když je tak velké, tak bych toho samce určitě přikoupila, šest let je už dlouhá doba a bylo by škoda ho tak nechat. Když mu dáte samce, bude rodit už příští rok. Já to takto měla s rakytníkem. Objednaly jsme si s kamarádkou každá párek. Jenomže ona to popletla a mně dala samice a ona si nechala samce, protože se jí ti samci zdály asi vitálnější. Já na to přišla až za tři roky a dokoupila jsem samce a hned druhým rokem rakytníky začaly plodit jako divé. Ona si nedala říct a tak tam má ty dva samce k ničemu. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]