Nejste přihlášen/a.
Na zahradě máme šestileté bohatě rozrostlé samosprašné /podle tvrzení renomovaného prodejce/ kiwi - již druhým rokem vždy začátkem června bohatě rozkvete, ale... prostě neplodí...:
- včely i čmeláci jsou
- přihnojeno, zaléváno
- nedmořská výška pod 600m.n.m. - kde děláme chybu, jak ji odstranit? Díky.
Tak přesně tohle se stalo mé kamarádce. Prodejce prostě kecal. Já jsem si koupila jiný druh, samce i samici, ale mně zase zmrzla ta samice. Pak už jsem se na to vykašlala. Navíc jsem se dočetla, že prý ty plody nejsou nic moc. Ani náhodou prý nemají tu chuť a ani velikost jako ty, které koupíte. Většinou jsou drobné a chuťově hodně kyselé. Co je na tom pravdy, nevím, četla jsem to na netu kde o tom mluvili pěstitelé. Ale jestliže to vaše kvete a je i opylováno hmyzem, tak mu bude chybět opravdu ten samec. Když je tak velké, tak bych toho samce určitě přikoupila, šest let je už dlouhá doba a bylo by škoda ho tak nechat. Když mu dáte samce, bude rodit už příští rok. Já to takto měla s rakytníkem. Objednaly jsme si s kamarádkou každá párek. Jenomže ona to popletla a mně dala samice a ona si nechala samce, protože se jí ti samci zdály asi vitálnější. Já na to přišla až za tři roky a dokoupila jsem samce a hned druhým rokem rakytníky začaly plodit jako divé. Ona si nedala říct a tak tam má ty dva samce k ničemu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.