Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat a množit aloe vera

Od: jika89 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
chtěla bych zkusit aloe vera. Kamarádka má krásnou... lze jí nějak rozmožit? Jaké potřebuje ideální podmínky, aby rychle rostla?

Děkuji za poznatky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Mám ji také a je jich více druhů. Já mám tu co roste a větví se jako stromek. Sousedka ji chtěla také, tak jsem jí odlomila jednu větvičku a ona ji dala do vody, za chvíli pustila kořínky a tak ji zasadila. Dnes už ji má velkou jako já. Ona to dala určitě do obyčejné zeminy, já bych použila zeminu smíchanou s pískem. Jinak je to opravdu nenáročná rostlina. Když se spálím, nebo říznu, nebo cokoliv mne štípne, ulomím kousek toho dužnatého listu a potírám. Vždycky to zabere.

A přes celé léto ji mám venku. V zimě málo zalévat.

hodnocení

0x

Počkejte si až kamarádce( pokud jej ještě nemá) vyroste odnožující výhonek,oddělte jej, nechejte ho dva dny zaschnout a pak jej zasaďte do směsi písku a kompostu.Aloe vera není na pěstování náročná. Jen pozor na zimu a více vody. To aloe nemusí. Tak ať se zadaří.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Pokud vaše kamarádka má krásnou rostlinu, není nezbytně nutné čekat, až "vyhodí" nový výhon. Lze ji namnožit i pomocí řízků. Je potřeba odtrhnout dobře vyzrálý starý list, nejlépe ten nejblíže k zemině a nechat ho pár dní (2-3) zaschnout. Nejspíš bude vytékat gelovitá hmota. Až bude báze zaschlá, lze list asi 2cm hluboko zapíchnout do květináče s lehkou zemí pro sukulenty (aloe je sukulent) s převahou písku a dát na světlé místo bez přímého slunce a občas rosit povrch zeminy. Ale rosení nepřehánět, ať nedojde k uhnití. Asi za 3 týdny by měl list zakořenit. Je-li list hodně velký, lze jej nařezat (příčně) na asi 8cm kusy a ty opět nechat dobře zaschnout a zapíchat všechny do 1 květináče. Na spodní části řízků se objeví mladé rostlinky. Jakmile začnou růst, dost snížit zálivku. Až vytvoří dostatek kořenů, rozsázet. Ať se zadaří. Ida

hodnocení

0x

Když se mateční rostlina začne přihnojovat vyžene nové rostliny, které, až budou mít kořínky, přesadíte. Jinak stačí kousek aloe položit na zem květináče a nechat zaschnout, časem by měl vyhodit kořínky i tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]