Nejste přihlášen/a.
Pomozte mi, prosím, svými radami, rozhodnout o likvidaci nektarinky, která mi už hezkých pár let pije krev. Když konečně měla plody, chytla monilózu, kromě každoročního marného postřiku proti kadeřavosti, jsme stříkali i monilózu. Výsledek byl, že pár nehezkých plodů (velikosti větších meruněk) se na stromě udrželo a ty zlikvidují vosy dřív, než uzrají. Dávali jsme lapače se sirupem, řekla bych, že vosy spíš ještě přitáhl. Hodně se jich utopilo, ale sosaly dál i broskve. Vzhledem k hnojivu, které kupuji, práce, kterou se stromem máme je za 5 let výsledek "mínus". Jak strom chráníte před vosami Vy, nebo jak to dělají v sadech? Jestli nenajdu řešení, tak ji zlikviduju, i když mi je stromu líto. Letos zbylo už jen asi 10 plodů a počítám, že postupně je nahnilé taky vyhodím.
My věšíme pivo v lahvi (klidně to nejlacinější) a jinak... nektarinka je "potvora" - jdou na ni snad všechny houbové choroby (na většinu odrůd); je to problém i za pěkného počasí, natož třeba po deštích. Pořád stříkat a stříkat. Já osobně mám raději broskve.
Mně vadí, že jsou chlupatý a často mají tužší slupku. Tak mně napadlo, jestli ty mé problémy se všemi stromy nejsou v tom, že pod navážkou je po celém pozemku jíl?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.