Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Celer to není,petržel to není

Od: wydra® odpovědí: 16 změna:

není to celer, není to petržel, netvoří žádný kořen. Hledáme co to je? Kamarádka to ma na zahradce a neví. Jiná by to chtěla pestovat. Já bych od nich pak odebírala, je to moc dobré! Díky za radu

Celer to není,petržel to není
Celer to není,petržel to není #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To vypadá na perželku kudrnku.

doplněno 07.08.16 13:11:

A jak to prosím Vás chutná?

hodnocení

to neni v zadnem pripade! Ta nechutná castecne jako celer, neni tak pohutna ! Krome toho ji kazdy zahradnik pozna a nejen zahradnik

hodnocení

chut petrželo celerová :) ale fakt dobré!

hodnocení

0x

To vysela, nebo zdědila? Jak to kvetlo?

hodnocení

koupila sazenici bez nazvu nekde na trhu. Ale viz odpoved uplne posledni - serine - celopetržel

nikolaj
hodnocení

0x

Nějaký druh kadeřávku?

hodnocení

0x

Hledám mezi miříkovitými, asi marně. I když - možná kerblík.

Kerblík má dosti jiné listy... :)

Podle mě je to "celeropetržel": gengel.cz/...

hodnocení

@ildika DEKUJI ! Dekuji 100000x ! Ano, to je ono!

Pani koupila sazenici od nejake pani na trhu, bezejmennou rostlinu. Podle popisu na netu

Popis

– dvouletka, 1.rokem listy, 2.rokem kvete a nese semeno, "kříženec vlastností celeru a petržele", habitus petrželový, nať s chutí celeru, jedná se nejpravděpodobněji o listový celer, pův. z Japonska. Nať se používá celoročně – do polévek, na pomazánky, na chleba s máslem apod. V zimě vydrží i větší mráz, bez problémů přezimuje venku na záhoně, nenáročná, osvědčená.

Mohu jen doporucit vsem zahradkarum, je to fakt moc dobre!

A jeste dekuji webu poradte.cz Temer vzdy se dockam dobre odpovedi. Víc hlav, vic vi, Je to pravda.

hama

Je to listová zelenina 3 v 1 . Celer+petržel+ libeček. Jmenuje se serina a je skvělá! Používá se i pěstuje jako listová petržel.

natalka

Kde mohu koupit semena nebo sazeničku celeropetržele? Poraďte prosím. Děkuji. Natalka

hodnocení

0x

Já bych to jednoznačně tipla na kudrnku.

sebod*

Ajo, netřeba dnes tipovat, když včera již bylo s jistotou určeno ;)

Název této rostliny jsem tu psala v r. 2016, v době položení dotazu - ovšem teď to zapadlo do komentářů. Určeno je to ale dávno. :)

lidus*

Já to chci také. Prolezla jsem nett, poradíte kde to seženu? V květináči raděj než semena. Díky L

helena*
Celer Serinu pěstuji na zahradě. Mohu předat sazenice. V srpnu možná dozrají i semena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]