Nejste přihlášen/a.
není to celer, není to petržel, netvoří žádný kořen. Hledáme co to je? Kamarádka to ma na zahradce a neví. Jiná by to chtěla pestovat. Já bych od nich pak odebírala, je to moc dobré! Díky za radu
@ildika DEKUJI ! Dekuji 100000x ! Ano, to je ono!
Pani koupila sazenici od nejake pani na trhu, bezejmennou rostlinu. Podle popisu na netu
Popis
– dvouletka, 1.rokem listy, 2.rokem kvete a nese semeno, "kříženec vlastností celeru a petržele", habitus petrželový, nať s chutí celeru, jedná se nejpravděpodobněji o listový celer, pův. z Japonska. Nať se používá celoročně – do polévek, na pomazánky, na chleba s máslem apod. V zimě vydrží i větší mráz, bez problémů přezimuje venku na záhoně, nenáročná, osvědčená.
Mohu jen doporucit vsem zahradkarum, je to fakt moc dobre!
A jeste dekuji webu poradte.cz Temer vzdy se dockam dobre odpovedi. Víc hlav, vic vi, Je to pravda.
Název této rostliny jsem tu psala v r. 2016, v době položení dotazu - ovšem teď to zapadlo do komentářů. Určeno je to ale dávno.
Já to chci také. Prolezla jsem nett, poradíte kde to seženu? V květináči raděj než semena. Díky L
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.