Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Prošel sem zahrádku, a vyfotil nějaké rostliny, které mne zaujali, a rád bych věděl jejich název.
Chovám králíky,tak bych rád věděl co obsahuje jejich strava,a zda je to pro ně dobré.
Snad mi tu nějaký znalec poradí.
Předem děkuji.
1 -laskavec ohnutý
2- šalvěj lékařská
3 - zlatobýl kanadský
4 - rozchodník nádherný
5 - svízel syřišťový
6 - mochna stříbrná
7 - jetel rolní
8 - lnice květel
9 - mateřídouška
10 - řebříček
11 - hluchavkovitá rostlina, záleží, kdy jste to fotil (možná měrnice?)
12 - popenec břečťanolistý
13 - sléz přehlížený
14 - rostlina, která se letos objevila i u mě na zahrádce, a vůbec nevím, co to je
poslední obrázek - snad nějaké rdesno?
Králíkům bych z tohoto seznamu osobně nedávala hlavně lnici a ty byliny, které neznám (nevím, co můžou udělat). Jinak třeba laskavec nebo sléz jsou vyloženě velmi vhodné ke krmení.
Pořádně podívala na ten druhý obrázek a vidím, že to určitě není šalvěj lékařská - omlouvám se za zmatek. Ono to není úplně dobře vidět, ale měla by to být nějaká hluchavkovitá léčivka, možná šalvěj luční (?). Jinak se šalvějí také opatrně - je to sice léčivka, ale také je jedovatá. Na zahrádce ji mám pouze na okrasu.
Ta 14 mě připomíná česnáček. Některý má vrchol listu špičatý, některý oblý.
U té 2 by to chtělo jeden list a jeden květ hodně zblízka.
No jo, máte pravdu - česnáček mě nenapadl, protože jsem ho tady u nás nikdy neviděla; navíc ho znám pouze kvetoucí, a ten můj zatím ne a ne vykvést. Ale listy jsou přesně takové.
Co králíci mají s okrasnými květinami? To u vás neroste tráva? Květiny a plevel králíkům nedávejte. Pro králíky by bylo vhodné pouze v malém množství č. 7 a č. 10.
Špatně sem to napsal.
Měl sem na mysli,pokud by se nějaká rostlina připletla do krmiva a jestli je tam i rostlina co má nějaký význam.
Dávám králíkům sem tam pelyněk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.