Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je?

Od: lucka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím, co nám to roste na zahradě v trávě za houby? Jsou bílé, cca 7 cm vysoké. Jsou jedlé? Všem znalcům předem díky! ;-D Lucka

Co to je?
Co to je? #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

0x

Možná sluka svraskalá. Měla prstenec?

Ale počkejte na jiné odpovědi.

Zatím se podívejte na obrázky na Goolu, jestli ji poznáte.

Sice je jedlá, ale já tyhle potvory /tohoto typu/ nesbírám. Píšou možná záměna s jedovatým pavučincem kozlím- jedovatý, v mladém stádiu. Ale ta podoba tam stejně moc není.

Můj příspěvek v žádném případě neberte tak, že bych Vám tuto houbu doporučovala. Já sbírám houby pouze které na sto % znám a tuto neznám.

V současné době houby rostou, tak sbírejte ty, které znáte.

luckas
hodnocení

Děkuju za odpověď. Sluka, jak tak koukám, to není. Nejsme "houbařská" rodina - sbírám jen babky a lišky, toto mne jen zajímá, sekáme to často s trávou.

hodnocení

0x

Sluka to není je to podobné, fotku sluky přikládám

houby.naturatlas.cz/... a pravá sluka není žádná potvora, sbírám je léta a je to velmi chutná houba.

luckas
hodnocení

díky, sluka to opravdu není. Je to poměrně souměrně drobné.

hodnocení

0x

Já bych řekla,že se jedná o nejedlou bedlu hranostajovou(česky bílou). Vytváří menší plodnice(3-5cm), prsten na třeni je bíle plstnatý, roztrhaně vláknitý a brzy mizí.a třeň bývá cca 7cm dlouhá, na konci hlízovitě zduřelá. Vyrůstá od července do září

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]