Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žloutnutí kaktusu

Od: olasek* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den
Chtěl bych zeptat zda nevíte čím by mohl být nakažen, nebo co by mohlo být příčinou žloutnutí mého kaktusu(viz přidaný obrázek).Máma mi říkala, že ho moc zalévám, což není pravda. Za poslední dva měsíce jsem ho nezalil ani jednou(po přečtení a doporučení některých pěstitelů)
Děkuji moc za radu

Žloutnutí kaktusu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x
Ahoj, žloutnutí kaktusu může mít více faktorů, já bych se přikláněl k tomu, že nevhodně zimuješ, máš možnost kaktus umístnit do chladné místnosti? A jestli ne, tak ho mírně zalij a můžeš ho udržovat i v teple. Další - a myslím, že závažnější fatkor je nedostatek stopových prvků, a to zejména železa, rada : kup si hnojivo na kaktusy - v každém OBI, Baumaxu ho mají. A jestli Ti mohu poradit, mojí fintu : na zalévání používám PET lahve a v každé mám tak tři hřebíky, zrezlé - pomalu se rozpouštějící v zálivkové vodě...
olasek*

mooc dekuju za radu.urcite ho dam zazimovat.mozná to bude tim že ho mám u okna.celý den mám v pokoji teplo a na večer otvírám okno.tak ty teplotní rozdíly by to mohli zpusobit.jeste jednou dekuji.

al bunda*

Právě jsi uhodil hlavičku na hřebíček. Větrat kaktusu teď v zimě studeným vzduchem... Dej ho jinam, nebo nevětrej, studený průvan mu určitě nedělá radost.
Hodně zdaru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]