Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uchování kaly

Od: gamapolis® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Dnes jsem koupil krásnou žlutou kalu v květináči. Ve čtvrtek jí budu dávat jako dárek a potřebuji, aby vydržela takhle pěkná. Tak jsem se chtěl zeptat, kam jí dát. Zda na slunce za okno, nebo do stínu spíš v chladu? A taky jak jí zalévat. Při koupi byla vlhká zemina. Tak jestli jen trochu, nebo do čtvrtka vůbec, abych jí nějak neulil. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, květina v květníku do čtvrtka určitě vydrží. Zalitá je ještě z prodejny, tak ani nyní nemusíte zalévat. Na přímé sluníčko (za okno) bych ji nedával, ale světlo potřebuje. No, chladno ji nyní asi nezajistíte, tak jen kontrolujte vlhkost zeminy. A pozor na průvan. Zdravím!

doplněno 01.08.16 17:59:

Ten průvan jsem zmínil preventivně, protože některým květinám vadí. Ta chodba bude vyhovující a dárek vydrží.

hodnocení

Chladno opravdu nezajistím, ale třeba v chodbě kde je okno, máme docela chládek oproti pokojům, tak jí tam někde usadím a trochu jí zaleju ve středu, teď je zalitá. Dobře, že jste mi napsal ten průvan, jelikož ho díky větrání máme ve všech pokojích- záměrně. Děkuji.

cesmina*
hodnocení

2x

Plné slunce ne ,ale spíš nějaký polostín.Zalévat trochu ano.Chladno nepotřebuje,ty naše jsou na slunci a daří se jim.Ale ta z obchodu by plné slunce nemusela vydržet.

hodnocení

Děkuji za odpověď. Budu jí udržovat vlhkou. Ona je teď opravdu nádherná, tak abych nepředal ve čtvrtek nějaké koště. Nemám s tím vůbec zkušenost.

Do čtvrtka se nemusíte ničeho obávat. Pokud květ není už před odkvětem, vydrží. Mám kaly venku na záhonu a kvetou řadu týdnů.

doplněno 01.08.16 18:22:

Tak vydrží kdekoliv. Ať se obdarované líbí.

hodnocení

I Vám děkuji za odpověď. Já myslím, že před odkvětem nejsou. Má 4 kalichy a ty 3 jsou takové míň rozvité, než ten největší- plně rozvitý.

hodnocení

1x

Kaly mi kvetou už víc jak měsíc venku v květináčích. Nesnáší prudké slunce. Já si je pěstuji jako trvalky a mám také žlutou a bílou. Květ vydrží velmi dlouho. Na podzim vyndat a uložit do tmy a chladu. V únoru dát do květináče a zase pokvete hodně dlouho.

hodnocení

Dobrý den. Kalu ve čtvrtek předám jako dárek, tak pak se o ní bude starat někdo jiný. Ale je milovnice květin, tak to snad bude vědět, jak s ní nakládat. Pro jistitu jí to ale řeknu a ještě budu za chytrého :-D. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]