Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Dnes jsem koupil krásnou žlutou kalu v květináči. Ve čtvrtek jí budu dávat jako dárek a potřebuji, aby vydržela takhle pěkná. Tak jsem se chtěl zeptat, kam jí dát. Zda na slunce za okno, nebo do stínu spíš v chladu? A taky jak jí zalévat. Při koupi byla vlhká zemina. Tak jestli jen trochu, nebo do čtvrtka vůbec, abych jí nějak neulil. Děkuji.
Dobrý den, květina v květníku do čtvrtka určitě vydrží. Zalitá je ještě z prodejny, tak ani nyní nemusíte zalévat. Na přímé sluníčko (za okno) bych ji nedával, ale světlo potřebuje. No, chladno ji nyní asi nezajistíte, tak jen kontrolujte vlhkost zeminy. A pozor na průvan. Zdravím!
Ten průvan jsem zmínil preventivně, protože některým květinám vadí. Ta chodba bude vyhovující a dárek vydrží.
Plné slunce ne ,ale spíš nějaký polostín.Zalévat trochu ano.Chladno nepotřebuje,ty naše jsou na slunci a daří se jim.Ale ta z obchodu by plné slunce nemusela vydržet.
Děkuji za odpověď. Budu jí udržovat vlhkou. Ona je teď opravdu nádherná, tak abych nepředal ve čtvrtek nějaké koště. Nemám s tím vůbec zkušenost.
Do čtvrtka se nemusíte ničeho obávat. Pokud květ není už před odkvětem, vydrží. Mám kaly venku na záhonu a kvetou řadu týdnů.
Tak vydrží kdekoliv. Ať se obdarované líbí.
Kaly mi kvetou už víc jak měsíc venku v květináčích. Nesnáší prudké slunce. Já si je pěstuji jako trvalky a mám také žlutou a bílou. Květ vydrží velmi dlouho. Na podzim vyndat a uložit do tmy a chladu. V únoru dát do květináče a zase pokvete hodně dlouho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.