Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Petúnie usychá nevím proč

Od: terezie* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám na balkóně 3 koflíky s petúniemi , dva koflíky krásně rostou, ale ten třetí mě přijde takový suchý přitom ho zalevám dost, listy má úplně zeschlé a na těch zelených je taková jakoby plíseň. Další nový květ mě zeschne a praskne a vypadnou z něho malé černé kuličky (vypadá to jako mák). Hnojení jsem dávala když jsem je sázela (hnojivo SUBSTRAL) vydrží na celou sezónu. Prosím o radu co mám s petúnkama udělat :(

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jitkak*
hodnocení

1x

Petůnka už má asi po sezóně a semení Vám ;)

hodnocení

0x

Myslím si, že o kytku se zajímá škůdce. Opatrně kytku vysypejte do dlaně a podívejte se, jestli nemá v kořenech žížalu nebo stonožku nebo jiného hmyzáka. A pak si vezměte ještě lupu a prohlédněte listy. Některé mšice dovedou být neviditelné. Malilinké, zelené. Prohlédněte celou rostlinku velmi pečlivě.

hahanaj*
hodnocení

0x

malé černé kuličky jsou semínka a v letošním létě se nedivím, že se petuniím moc nedaří ,,, to střídavé počasí jim neprospívá- chytají snadno plíseň

osobně bych je vyhodila ty už parádu nenadělají a nahradila jinými kytkami

jofa*

Petůnie a surfínie jsou náchylné na padlí (bělavý povlak). Výskytu napomáhá vlhké a teplé počasí. Preventivně dělat postřik proti padlí. Silně napadené už nic nezachrání.

terezie*

Děkuji moc všem za odpověd. Zkusím koupit nějaký postřik a pokusím se je ještě nějak zachránit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]