Nejste přihlášen/a.
Když sbírám kuličky červeného rybízu z keře, má vliv na jeho budoucí zdraví, a rozmnožování to, jestli ty poslední "stébla" (zelené, nezdřevnatělé, na nich už je rybíz a ne další větve už) na keří nechám a kuličky jen očesávám a nebo je odštípnu a na keři nezůstanou?
jako dítě jsem chodila na brigádu česat rybíz, museli jsme trhat celé hrozínky, tak do dělám i doma a následně před spotřebou otrhám kulkičky ze stopek. Mám vžito, že vše se skízí i se stopkami, nejen že ovoce a zelenina tak déle vydrží čerstvé, ale i pro rostlinu je to prospěšnější. Nevím, jestli to opravdu rostlině škodí, ale nějak mi nesedí nechávat stonky na rostlině.
Hejkale, to já taky - když jdu kolem, oďobávám po kuličkách stejně jako ptáci, po těch tam zbývají celé prázdné stopky... když chci sklidit větší množství, beru několik hroznů do hrsti a nůžkami nahoře odstřihnu stopky, to se mi osvědčilo jako rychlé a šetrné, kuličky se nepoškodí a déle vydrží, než je zpracuju...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.