Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jak se mám starat o fíkus aby neopadával? Nějaký lístky mu rostou ale i opadáj(krásný zelený).
Zdravíčko.Máte zcela jistě na mysli Fíkus Benjamín.Lístky Vám opadávají zřejmě proto,že ho příliš zaléváte.Stačí cca jednou za týden a velmi málo.Jinak stříkat lístky rozprašovačem,to mají rádi
Opatrně s vodou. A né na přímé slunko. Výkyvy v zálivce, a hned žloutnou a padají listy. V paneláku ho zalévám jednou týdně a asi 3 dcl.Ten můj Benjaminek byl v mládí tvarovaný a i teď občas zakrátím větve, takže velikost "koruny" asi 80x80cm v květináči o průměru 22cm.. A mám ho od roku 1985! Co jsem zažila a nebude mi asi nikdo věřit, že když jsem měla svou největší životní krizi a velké trápení, fikusek trpěl se mnou a skoro mi celý opadal. Pak se se mnou odstěhoval, přesadila jsem ho a od té doby / 14 let/ je ukázkovej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.