Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Jo, co s nima děláte? Já je letos zvedám z trávy a vracím je zpátky na záhon mezi rostliny. Loni mě je zasadila známá na uzavřenej kompost a tam se to rozjelo jak šílený. Chodit se kolem toho nedalo, sekat tráva taky ne a když se to nechalo chvíli, hned se to sápalo na plot. Jsem to musel zakracovat lopatou a házet za plot do rokle. Máte nějaké jiné řešení?
Pokud jsem je měla na kompostu, tak jsem je obracela, jako Vy letos. Taky jsem ulamovala malé plůdky, když jich bylo moc, nechala jsem ty na šikovném místě. Koháty bych ustřihla, jen když by opravdu nebylo zbytí, myslím totiž, že té rostlině je každý list dobrý, aby pomohl dozrávání. Ono to vypadá skoro hrozivě, když se daří a roste to a roste. Ale není to navždy, po sklizni se stejně vše zlikviduje... chce to dobře vybrat místo (trochu samostatného prostoru a sluníčko).
Dobrý den, šlahouny dýní nezastřihuji. Nechávám je volně růst. Naviguji je na dřevěný plot a propletu mezi plaňkami. Plot vypadá zajímavě a když hokaido dozrává, tak je to i hezké. Kombinuji sazenice dýně s okurkami. Další várku dýní dávám pod konstrukci a vypínám je do výšky po provázku. Odtud se pnou po višni. Takže na podzim sklízím dýně tak, že si vezmu štafle a místo višní trhám dýně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.