Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opadávání květů dýně

Od: lucie79* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, zakoupila jsem si dvě sazeničky dýně hokaido. Rozrůstají se krásně, mají nasazeno hodně květů, květ krásně rozkvete, otevře se, ale poté se uzavře a upadne. Prosím o radu, čím to je. Děkuji Lucie

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin*
hodnocení

0x

Paní / slečno Lucie , opdávání květů může být zapřičiněno, že jste zakoupila sazenice ne hybridního původu, nebo nedošlo k opylení. Nepíšete zda stanoviště není náhodou ve foliovníku/ skleníku. Může se i stát , že po opadu prvních květů se plodů ještě dočkáte. Já mám úrodu zatím dobrou proto jsem se ozval a snad i trocu poradil. S pozdravem Olin.

jabraka*
hodnocení

0x

Stejně jako některé okurky i dýně mají květy samčí a samičí.Pak je jasné,že samčí květy po splnění své funkce opadají.Dokonce se doporučuje,aby byly vysazeny poblíž sebe dvě sazenice,aby bylo opylení dokonalé.

JABRAKA

lucie79*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, sazeničky mám vysazené venku a vedle sebe. Takže v podstatě nemohu pro neopadání nic udělat? Jsem v pěstování laik, ono se dá nějak rozpoznat o jaké květy jde?

jabraka*

luci,dýně je velice agresivní a rychle rostoucí rostlina,vyžaduje tedy hodně živin.Vyplatí se ji vsadit do hromady kompostu,případně přihnojovat i hnojem,zkvašeným v sudu.Nemáme - li,pak většími dávkami cereritu v zálivce.

JB

to není pravda, pěstovala jsem je řadu let a opradu se něky stalo, že z prvních květů plody nebyly

lucie79*
hodnocení

Děkuji všem za příspěvky,tak se nechám překvapit, jestli alespoň něco vyroste. Zkusím tedy i více přihnojovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]