Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dva druhy hub - jaké?

Od: houby odpovědí: 7 změna:

Kdopak pozná, jaké jsou tyto dva druhy hub? První vypadají jako bedly, ale na nízké stopce. Rostou po skupinkách. Druhé jsou suchohřibky, nenašli jsme v menším atlase hub. Obojí jedlé? Děkuji

Dva druhy hub - jaké?
Dva druhy hub - jaké? #2
Dva druhy hub - jaké? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Bedly mají spoustu druhů nejen ty krasavice na vysoké noze. Ty na fotce jsou jedlé. Jen u té prostřední bych se trochu bál záměny za hnojník nebo nějakou čirůvku. Mám obrázky na mobilu a nejdou mi moc dobře zvetsit. Spodní houby bych viděl na klouzek modřínový. Když je sucho nemusí hlavička ani lepit.
hodnocení

Kloboučky těch suchohřibků jsou suché.

Prostřední bedla vypadala stejně jako ty ostatní z první fotky. Je starší, zespoda má tmavé výtrusy. Měla původně světlé výtrusy. Je to stejný druh podle vzhledu a růstu.

Není to hnojník...všechno stejný druh bedly

hodnocení

1x

S těmi bedlami opatrně, některé druhy jsou jedovaté. Zvlášť ty menší.

hodnocení

1x

Podle mého názoru chybí na vašem fotu dostatek znaků (prstenec či sukénka,lupeny,třeň(noha),barva dužiny atd. pro bezpečné určení druhu houby.Ale vzhledem k tomu,že píšete,že má nízkou stopku, tak jsem přesvědčená,že to žádná bedla není, ale že to je pečárka nejspíš perličková (od nejmladších plodnic-zcela vpravo až po tu nejstarší-viz 2.obr.)

A na 3.obr. je klouzek sličný(modřínový).

eulalie*
hodnocení

0x

Ta prostřední fotka vypadá jako hnojník. Je nejedlý. Jinak rada pro vás - co neznáte bezpečně, to nejezte. Vyhnete se tak případným problémům, protože každá houba je ve skutečnosti jedlá, některé ovšem jen jednou, protože se člověk otráví...

doplněno 26.07.16 14:56:

Sebod, já mám zafixované odněkud z atlasu hub, že hnojník je nejedlý. Ale jestli si na něm pochutnáváte, tak je možné, že jsou i jedlé druhy.:) Ale mně se ta houba nelíbí už od pohledu. Navíc, co neznám bezpečně, tak raději nesbírám a nekonzumuji.

sebod*

eulalie, já hnojníky sbírám. Jsou výborné !

sbírám také,musí být ale malé plodnice ještě neotevřené,některé prameny uvádí, že se nemá poté konzumovat alkohol,raději jsem nezkoušel kombinovat;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]