Nejste přihlášen/a.
Kdopak pozná, jaké jsou tyto dva druhy hub? První vypadají jako bedly, ale na nízké stopce. Rostou po skupinkách. Druhé jsou suchohřibky, nenašli jsme v menším atlase hub. Obojí jedlé? Děkuji
Podle mého názoru chybí na vašem fotu dostatek znaků (prstenec či sukénka,lupeny,třeň(noha),barva dužiny atd. pro bezpečné určení druhu houby.Ale vzhledem k tomu,že píšete,že má nízkou stopku, tak jsem přesvědčená,že to žádná bedla není, ale že to je pečárka nejspíš perličková (od nejmladších plodnic-zcela vpravo až po tu nejstarší-viz 2.obr.)
A na 3.obr. je klouzek sličný(modřínový).
Ta prostřední fotka vypadá jako hnojník. Je nejedlý. Jinak rada pro vás - co neznáte bezpečně, to nejezte. Vyhnete se tak případným problémům, protože každá houba je ve skutečnosti jedlá, některé ovšem jen jednou, protože se člověk otráví...
Sebod, já mám zafixované odněkud z atlasu hub, že hnojník je nejedlý. Ale jestli si na něm pochutnáváte, tak je možné, že jsou i jedlé druhy. Ale mně se ta houba nelíbí už od pohledu. Navíc, co neznám bezpečně, tak raději nesbírám a nekonzumuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.